• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Maden Ocakları İşçilerin Mezarı Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Geçtiğimiz günlerde Alacakaya Maden Ocağında bir işçinin göçük altında kalarak hayatını kaybetmesi üzerine bir açıklama yapan Yeni İhya-Der Genel Başkanı A.Celil Demir, her yıl maden ocaklarında onlarca insanın hayatını kaybettiğini ve göçük altında kalma nedenlerinin yeterince araştırılmadığını kaydederek, "Ocaklardaki tedbirler yeterince alınıyor mu? Ocakta hayatını pahasına çalışanlar emeğinin karşılığını alıyor mu? İşveren işçisine insan değeri veriyor mu? İnanın ki son yaşanan kazalarda duyduklarımız bizi derinden yaraladı. Evine bir parça ekmek götürebilmek için ocakta hayatını kaybedenlerin yada sakat kalanların aileleri şikâyetçi olmasınlar diye para teklifleri yapılıyor. Şu an ocakta çalışan tanıdıklarının işten çıkarılması tehditleri yapılıyor. Maalesef insan hayatı tamamen ayaklar altına alınmıştır" sözlerini kullandı.
 
Maden ocakları işçilerin mezarı oldu
Başbakan Erdoğan`ın her ailenin en az 3 çocuk sahibi olmasını tavsiye ettiğini vurgulayan Demir, "Çocuklarına bir parça ekmek götürebilmek için 46 liraya kilometrelerce yer altında çalışan işçilere maden ocakları mezar oluyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Maden ocakları diri diri gömülen işçilerin mezarlığı haline geldi. Ocakta çıkarılan madenin nereye götürüldüğü, hayatı pahasına da olsa orada çalışan işçinin emeğini kimlerin çarçur ettiği, yer altı kaynaklarımızın gelirini kimlerin har vurup harman savurduğunun denetimi dahi yapılmıyor" şeklinde konuştu.
 
Oralı olan bile yok
Erzurum kayak merkezine tatile gelen Fransa`lı bir turistin kayak yaparken ağır yaralandığını ve Fransa hükümetinin özel uçak gönderip yaralanan şahsı ülkesine götürerek vatandaşına verdiği değeri gözler önüne serdiğini hatırlatan Demir, "Bugün maden ocaklarında milyonlar çıkararak Türkiye ekonomisine katkıda bulunan işçiler göçük altında kalarak hayatını kaybediyor, oralı olan bile yok. `İnsana özgürlük` ifadelerini, `İnsan hayatı bizim için önemlidir` sözlerini bugün arar olduk. İnsanın hayat değeri kıymetsizleştirildi. Özgürlüğü ellerinden alınarak paraya ve yokluğa terk edildi" sözleriyle açıklamasını bitirdi.
(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir