• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...

 

Yıllarca Ağrı'nın içinden geçip batı illerine aktarılan doğalgazdan mahrum kalan kent sakinleri bu nimeti kullanabilmek için ciddi mücadeleler verdiler. 2017 yılından itibaren doğalgazı kullanmaya başlayan kent sakinleri şu anki metreküpün fiyat yüksekliğine isyan ettiler.

Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesi sakinleri metreküp başlangıç fiyatı olarak 2,070 TL olarak kullanmaktalar. Başlangıç 2,070 TL olurken 100 bin metreküp kullanımı ve üzerinin fiyatı ise 2,21 TL'ye yükseliyor. Bu fiyata yüzde 18 KDV'de eklendiğinde metreküp kullanım fiyatı 2,44 TL'ye çıkmakta.

Ağrı'da doğalgaz altyapı ve dağıtım görevini yürüten AKSA Doğalgaz şirketinin Türkiye'de 28 ilde 3 milyon 625 bin 217 aboneye hizmet veriyor.

Şirketin hizmet verdiği illerden Van'da doğalgaz metreküp başlangıç fiyatı 1,60 TL, 100 bin ve üzeri kullanım ise 1,48 TL yine şirketin faaliyet gösterdiği Siirt, Batman illerinde doğalgaz kullanım metreküp başlangıç fiyatı 1,53 TL, 100 bin ve üzeri kullanım ise 1,45 TL olarak işlem görüyor.

Aradaki uçuruma tepki gösteren halk diğer illerde kullanım arttıkça fiyat indiğini Ağrı'da ise tam tersi kullanım arttıkça fiyatında aynı orantıda arttığına dikkat çektiler.

Ağrı’da, diğer illere oranla doğalgaz metreküp birim fiyatının yüksek olmasından yakınan siyasi parti, STK temsilcileri, halk birim fiyatlarının düşürülmesi için sosyal medyada "#AgriMagdur" hastagı ile kampanya başlattı. İşte tepkiler:

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan

IHH Ağrı Temsilcisi Kerem Engin

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Ağrı Şube Başkanı Tekin Ergül

 

ASKON Ağrı Şube Başkanı Melikşah Kökser

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Temsilcisi Arif Yılmaz

Şair-Eğitimci Veysel Çağlar

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Aslan

TÜGVA Ağrı Şube Başkanı Abdulkadir Toğrul