• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yerli ve milli 5G şebekesine az kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Vodafone Türkiye'nin düzenlediği "Teknolojide Yerli Üretim ve KOBİ’lerin Gücü" etkinliğinde konuştu.

Yerli ve milli bir üretim ekosisteminin geliştirilmesine yönelik politika ve stratejileri 5G için de sürdürdüklerini belirten Sayan, "HTK bugün itibarıyla 130'dan fazla firma ve 8 binden fazla çalışanı barındıran bir organizasyon halini aldı. HTK üyesi firmalarımız ve mobil işletmecilerimiz tarafından ülkemizin 5G'ye giden yolda donanım ve yazılım ihtiyaçlarına yerli ve milli imkânlarıyla cevap verebilmek amacıyla Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi geliştirildi ve bu projenin ilk fazı da inşallah 2021 yılının ilk çeyreği itibarıyla tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında ticari 5G mobil cihazlar kullanılarak, 5G veri aktarım ve görüşme senaryolarının yerli ve milli altyapılar üzerinden başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Sayan, “4,5G kapsamında işletmeciler tarafından yıllık ortalama 1,6 milyar liralık donanım ve yazılım yatırımı yaptık. 5G ile bu rakam daha da yüksek olacak. İşletmecilerle KOBİ'lerin arz-talep noktasında bir denge kurarak ekosistemin geliştirmesine katkı sağlayabileceklerini düşünüyorum” dedi.

HEDEF KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETMEK

Bakan Yardımcısı Sayan, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında başarılı olmak için mutlak suretle çok büyük şirket olmaya, devasa şirket binalarına veya üretim tesislerine ihtiyaç duyulmadığını dile getirdi.

Vodafone gibi işletmecilerin de desteği ve projeleriyle KOBİ'lerin bu fırsatları değerlendirerek katma değeri yüksek ürünler geliştirmede önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Sayan, "Bakanlık olarak en büyük amaçlarımızdan biri ülkemizin her bir ferdinin gelişen teknolojinin nimetlerinden en üst düzeyde yararlanması. Bu yolda gücümüze güç katan her türlü çabayı destekliyoruz. TOBB ve Vodafone'un katkılarıyla bir araya geldiğimiz bu etkinliğin de yerli ve milli üretimin desteklenmesi yolunda ülkemizin dijital geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir