• DOLAR 32.404
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2395.789
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: PEYGAMBER SEVDALILARI`NDAN ESNAFA BROŞÜR
Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan `İslam`da ticaret ahlakı, helal ve haramlar, doğru esnaflık` konularının işlendiği 25 bin broşür esnafa dağıtıldı.


UMUT-DER YETİMLERE YARDIM ELİNİ UZATTI
Yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Batman Umut-Der Gıda Bankası, 3 yetim çocuğa yardım etti. Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Umut-Der Gıda Bankası, yardımlarına aralıksız devam ediyor. Umut-Der, 3 yetim çocuğa 275 lira değerinde giyim, 2 adet battaniye ve bir aylık yetecek gıda yardımında bulundu.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: 7 HIRSIZLIK ZANLISI TUTUKLANDI
Batman`da polisin hırsızlara yönelik yaptığı operasyonlarda 4 ayrı olaya karıştığı iddia edilen 3`ü küçük yaşta 7 kişi tutuklandı.

SÜT BANKASINDA KAYIT TUTULSUN
Sağlık Bakanlığı`nın `Anne sütü bankası` oluşturma projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Molla Enver Kılıçarslan, bunun ihtiyaç olup olmadığına bakılması ve hassas olan bu konuda sağlam kayıtların tutulması gerektiğine dikkat çekti.

BATMAN MEDYA GAZETESİ: BAPKOM PROJE İZLEMELERİ DEVAM EDİYOR
Batman Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanları, merkezde SODES kapsamında yürütülen; Girişimci Kadınlar-2 ve Sokak Yıldızları-3 Projelerini yerinde inceleyerek denetim ve izleme faaliyetlerinde bulundular.

ŞİMŞEK`TEN 5084 SAYILI YASA MÜJDESİ
Bir süre önce kongresini gerçekleştiren Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti`ni ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Beraberinde Vali Yılmaz Arslan, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Sason, İkiköprü ve Balpınar belde Belediye Başkanları, KOSGEB Müdürü Evren Arıkan ile birlikte BGC lokalini ziyaret eden Bakan Şimşek, BGC Başkanı Arif Arslan ve yönetim kurulu üyelerine \"Hayırlı olsun\" dileğinde bulundu

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: ŞİMŞEK KENT OCAKBAŞI`NIN AÇILIŞINI YAPTI
Batman`ın en güzel mekanlarından olan Kent Cafe, bünyesinde bir yer daha açtı. Kent Ocakbaşı Kavurma ve Van Kahvaltı Salonu açıldı. Açılışa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, meslek odaları ve STK yetkilileri ile seçkin bir davetli topluluğu katıldı

OSB TOPLANTISI YAPILDI
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyet toplantısı, Batman Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında Malikâne Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Arslan`ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Özel İdare, Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Ticaret Odası (BATSO) yöneticilerinden oluşan diğer müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

BATMAN UMUT GAZETESİ: ONUR VE İZZETİN TEK YOLU İSLAM`DIR
28 Şubat`ı, İslamlaşma davasına engel olma çabası olarak değerlendiren yazar Sadullah Aydın, şeytani batılı güçlerin tahakkümü altında olan Türkiye`yi onur ve izzete kavuşturacak tek yolun İslam olduğunu belirtti.

OSB MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI YAPILDI
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyet toplantısı, Batman Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyet toplantısı, Batman Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında Malikâne Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

BATMAN PUSULA GAZETESİ: TARLA KAVGASI KANLI BİTTİ
Gercüş`e bağlı Yakıtlı köyünde, hayvanların girmesi yüzünden Tekin ve Kızmaz aileleri arasında kavga çıktı. Kavgada on kişi yaralandı. Gercüş`e bağlı Yakıtlı Köyü`nde, Tekin ve Kızmaz aileleri arasında tarlaya giren hayvanlar yüzünden tartışma çıktı.

BAKAN ŞİMŞEK, TEŞVİK YASASI 6 YIL UZATILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5084 sayılı Teşvik Yasası`nın 6. Bölge için 6 yıl daha uzatılacağını söyledi. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Vergi Dairesi tarafından Yeni Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu`nda düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı.

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: PARK BAHÇE MÜDÜRLÜĞÜ 700 AĞAÇ BUDANDI
Batman Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü sezon çalışmaları kapsamında kentte bulunan ağaçların budamasına devam ediyor. Budama ekipleri tarafından şu ana kadar 700 ağaç budandı.

ÜNİVERSİTE İLE KOSGEB İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Batman Üniversitesi nde 60 öğrencinin katılacağı uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler KOSGEB den alacakları finansal destekle iş hayatına merhaba diyebilecek.

BATMAN DURUŞ GAZETESİ: UMUT-DER YETİMLERE YARDIM ELİNİ UZATTI.
Yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Batman Umut-Der Gıda Bankası, 3 yetim çocuğa yardım etti. Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Umut-Der Gıda Bankası, yardımlarına aralıksız devam ediyor.

BAKAN`DAN YENİ BİNAYA TAM NOT
Batman Üniversitesi ile KOSGEB arasında işbirliği protokolü imzalanarak üniversitede 60 öğrencinin katılacağı uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.

BATMAN POSTASI GAZETESİ: OSB MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI YAPILDI
Toplantıya, Vali Arslan`ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Özel İdare, Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Ticaret Odası (BATSO) yöneticilerinden oluşan diğer müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ SASON`LU ÖĞRENCİLERİ KAPILARINI AÇTI

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısında, son günlerde Kent Merkezinde sayıları hızla artan dilencilerin konusu tartışıldı.

BATMAN GAZETESİ: ERBAKAN İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Milli Görüş Hareketi Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın vefatının ikinci yıldönümü nedeniyle Saadet Partisi Gençlik Kolları tarafından mevlit verildi. Program Kudret camisi imamı M. Ali Sağdıç`ın Kur`an tilavetiyle başladı. Mevlide Saadet Partisi teşkilatı, AK parti ve bazı STK temsilcileri ile kalabalık bir kitle katıldı.

KENT OCAKBAŞI HİZMETE GİRDİ

Kent cafe bünyesinde faaliyet gösterecek olan Kent ocakbaşı Van kahvaltı ve kavurma salonu, görkemli bir açılışla hizmete girdi. GAP Mahallesi Av. Sedat Özevin Caddesi, Çiçek market arkasında faaliyete giren restoranın açılışı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan tarafından yapıldı.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: SOKAKTAKİ VATANDAŞA GÖRE HER ŞEY VERGİ
Bakan Şimşek, Türkiye`deki verginin iddia edildiği kadar yüksek olmadığını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi haftası etkinlikleri kapsamında Kültür merkezinde vergi rekortmenlerine plaket verdi. Türkiye`de iddia edildiği kadar verginin yüksek olmadığını belirten Bakan Şimşek; \"Sokaktaki vatandaşı dinlediğinizde her şey vergi\" dedi.

SOBADAN ZEHİRLENENLERE ZİYARET
Dün gün boyu Batman`da kalan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti il teşkilatını ziyaret ettikten sonra Bölge Devlet hastanesinde sobadan zehirlenen iki yaşlıyı ziyaret edip, `geçmiş olsun` dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir