• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığından Batman Eczacılar Odasına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ziyarette Durmaz ve heyetini Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan ve yönetimi karşıladı. Ziyarette eczane ve eczane çalışanlarının pandemi sürecindeki çalışmaları ve sorunları konuşuldu.

Durmaz, pandemi sürecinde sağlık çalışanları gibi emek veren eczane çalışanlarının önemine dikkat çekti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı olarak eczane, eczacı ve eczane çalışanlarına yönelik bir program başlattıklarını belirten Durmaz, bu kapsamda Batman’ın beş farklı bölgesinde, çok sayıda ekiple eczaneleri ve derneklerini ziyaret ettiklerini söyledi.

“Belediye eczaneleri dezenfekte etmeli”

Eczanelerin pandemi sürecinde halka aralıksız hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden Durmaz, “Pandemi sürecinde salgınla mücadelenin en ön safında yer alan sağlık çalışanları, ve eczane çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu süreçte çok önemli bir görev icra ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Özellikle pandemi sürecinde insanların en sık kullandığı yerlerden biri de eczanelerdir. Eczanelerde insan sirkülasyonunun çok sık olmasından dolayı dezenfekte yapılması gerekmektedir. Belediye yetkililerinin bu görevi üstlenmeleri yerinde olacaktır. Belediyenin Batman’daki eczaneleri haftanın bir gününde dezenfekte etmeleri halkın faydasına olacaktır.” dedi.

“Eczane çalışanlarının beklentileri karşılanmalı”

Salgın sürecinde eczanelerin ihmal edildiğine değinen Durmaz, konuşmasına söyle devam etti:

“Bu süreçte eczanelerde çalışan eczacı ve çalışanları özellikle ekipman desteği almadılar. Eczanelere ekipman desteğinin bu süreçten sonra da verilmesi anlamlı olacaktır. Yetkili ve ilgili kurumlar gerekli adımları atmaları gerekmektedir. Pandemiden dolayı bazı eczaneler ekonomik kayıp yaşamıştır. Bu nedenle esnafa yapılan teşvik ve ekonomik paketlerden mağdur olan eczanelerde faydalanmalıdır. Özellikle eczane çalışanları da birinci basamak sağlık çalışanları statüsündedir. Devlet tarafından sağlıkçılara verilen ikramiye eczane çalışanlarına da verilmelidir.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir