• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Üniversite-TÜGVA işbirliği ile “İcathane” kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurulacak olan “İcathane” ile gençlere bilimi sevdirme ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşınmasının hedeflendiği belirtildi. İmzalanan protokolün ardından yer teslimi yapıldı.

Protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, gençlerin önünü açmak için her türlü projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Yerli ve millileşme açısından projeyi önemli gördüklerini belirten Rektör Durmuş, “TÜGVA ile protokol imzalıyoruz. Geleceğin mucitlerine destek olmak için icathane kuruyoruz. Tüm üniversite öğrencilerimize icat yapabilecekleri laboratuvarlar kuracağız. TÜGVA’nın ve üniversitenin desteklediği bir proje olacak. Genç bilim adamları yetiştireceğiz. Düşündüğünü yapabilen, uygulayabilen icat yapabilen bir gençlik yetiştirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimizi laboratuvar ve hocalarımızla destekleyeceğiz. Hocalarımız öğrencilerimize danışmanlık yapacak.” dedi.

“Mini teknofest olacak”

TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu ise kurulacak olan ‘İcathane’nin mini teknofest olacağını söyledi.

Eğitim sisteminde yaşanan hızlı değişimler yeni modellerin ortaya çıkması ile tüm dünyada yaygınlaşmaya başladığını vurgulayan Onutçu, şunları kaydetti:

“Kuracağımız İcathane Türkiye’de bir ilk olacak. Mini bir teknofest gibi gençlerin kendini yetiştirebilecekleri robotik kodlama, yazılım ticaret gibi alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri bir laboratuvar sistemi kuracağız. Bu değişim ülkemizde de karşılık buluyor. Son yıllarda yaygınlaşan S.T.E.M. eğitim modeli bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli oluşturularak öğrenciyi sorulara cevap veren konumdan soru soran ve deneyerek öğrenen konuma doğru götürüyor. Bu anlayış çerçevesinde Türkiye Gençlik Vakfı ‘İcathane’ projesi ile Türkiye’nin birçok noktasında İcathaneler kurarak her yaştan öğrencilere bilimi sevdirmeyi ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşımayı hedefliyor.”

“Gençler açısından önemli”

Projenin Batman gençliği için önemli olduğunu ifade eden Onutçu, “İcathane’de eğitim alan her öğrenci kodlama, endüstriyel tasarım ve robotik atölyelerine katılım sağlar. Proje fikirleri olan öğrenci grupları oluşturulan proje takımları ile fikirlerini gerçekleştirecek çalışmalarda bulunur ve bu projeler ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlar. Düzenlenecek tematik geziler ile eğitim çeşitliliği artırılarak öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişimi de desteklenir. Bu açıdan bu projemiz Batman gençliği için hayırlı bir çalışma olacaktır.” dedi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir