• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
BM'den siyonist işgalcilere "işgali durdur" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, Guterres’in, Doğu Kudüs dahil olmak üzere 1967’den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında siyonist rejimin yasa dışı yerleşim birimlerini inşa etmesinin hiçbir hukuki yanının olmadığını ve bunun uluslararası kanunların açık ihlali olduğunu teyit ettiğine yer verildi.

Yerleşim alanlarının genişletilmesinin iki taraf arasındaki çatışma riskini artırdığını aktaran Guterres, bu tür adımların, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını baltaladığı, egemen ve yaşanabilir bir Filistin devletinin kurulması olasılığını yıprattığı konusunda uyardı.

İşgal rejiminin sözde başbakanı binyamin netanyahu, Twitter üzerinden 11 Ocak'ta, "Yahuda ve Samara (Batı Şeria için Talmud'da kullanılan isim) bölgelerinde 800'den fazla yeni konut inşa edileceğini" söylemişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 700 bin civarında Yahudi, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir