• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Merhum Erbakan için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Saadet Partisi Gençlik Kolları dün akşam saat 19.30`da Çay Mahallesinde bulunan Eshab-ül Keyf Camisinde Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın vefatının ikinci yıl dönümü nedeniyle mevlid verdi. Mevlide Saadet Partisi Batman Teşkilatı, AK parti ve bazı STK temsilcileri ile kalabalık bir kitle katıldı.

 

Eski başbakanlardan Erbakan için düzenlenen programda, Erbakan`ın sözlerinden ve ideallerinden kesitler sunuldu. Erbakan`ın Türkiye ve İslam aleminin yeri doldurulamayan bir lideri olduğu vurgulanarak, Erbakan`ın son nefesine kadar İslam için mücadele ettiği ve hayatını bu ulvi davaya adadığı ifade edildi.

 

Yoğun ilgi gösterilen program Kudret Camii İmamı M. Ali Sağdıç`ın Kur`an tilavetiyle başladı.
Mevlidden önce bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Türk siyasetinin tarihine altın harflerle ismini yazdıran unutulmaz devlet adamı milli görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın vefatının ikinci yılı devriyesini yaşadıklarını belirterek, \"85 yıllık ömrünü insanlığın barış ve kurtuluşuna adayan yeryüzüne hakkın ve adaletin tesisi için büyük ve eşsiz bir mücadele veren Erbakan hocamız, fikirleri ile hala aramızda dipdiri yaşamaktadır\" dedi.

 

Merhum Erbakan`a Allah`tan rahmet dilediğini dile getiren Fırat, \"27.02.2011 tarihinde dünya bir bilgeyi, ilkeli bir siyasetçiyi ve büyük bir devlet adamını kaybetmiştir. Muhterem hocamızın vefatının yıldönümü nedeniyle hocamızın hatırası ve davası önünde saygı ile eğiliyor ve Allah`tan rahmet diliyoruz\" şeklinde konuştu.
Ramazan Biçer Hocanın okuduğu Kürtçe mevlid, Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler camiyi dolduran cemaat tarafından huşu içinde dinlendi. Mevlide bayan ve çocuklarda büyük ilgi gösterdi.
Mevlid yapılan dua ve ikramlar ile sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir