• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Gülal, 18 yıldır ülkede bankacılık krizinin yaşanmamış olmasının, rezervlerini artırmalarına olanak sağladığına işaret ederek, sadece Bank Asya nedeniyle ödeme yükümlülüğüyle karşılaştıklarını ve orada da 967 milyon lirayı, Bank Asya'nın sigorta limiti kapsamındaki tutarı mudilere ödediklerini söyledi.

 TMSF'ye devrolan 26 bankanın hakim ortaklarından kamu alacağının tahsiline ilişkin süreçlerin sonuna geldikleri bilgisini veren Gülal, "Toplam tahsilatımız 23,3 milyar lira seviyesine ulaştı. Bundan sonra artık iyimser tahminle 350 milyon dolar daha tahsilat yapabiliriz diye öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Gülal, Balkaner Grubu'na yönelik çalışmalar kapsamında Ataşehir'de "Ataşehir Modern" adında bir inşaat projesi yürüttüklerine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Lansman yaparak satışa çıkacağız. 1113 konutluk, 3 bloklu bir proje. 70 ticari alan var, 1 artı 1'den, 5 artı 1'e kadar farklı büyüklükte daireler var. Oradan 1 milyar lira kamu alacağı tahsili yapabiliriz diye öngörümüz var. Onunla da meşhur Balkaner Dosyası'nı kapatmış olacağız."

Uzan Grubu'na ilişkin süreci de değerlendiren Gülal, "Bizim Uzan'lardan hala 5 milyar dolara yakın alacağımız var ama bunun tahsil kabiliyeti var mıdır, tabii yurt dışında çalışmalarımız devam ediyor, yurt içinde bir varlığının kalmadığını görüyoruz. Artık elimizdeki diğer dosyaların tahsil kabiliyeti çok zayıf." dedi.