• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Alman makamlar ırkçı NSU örgütünü koruyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - 17 Nisan`da görülecek ırkçı NSU örgütü ana davasına hazırlanan Almanya, yeni bir skandalı konuşuyor. Komisyon üyesi milletvekillerinin dahi şaşkınlıklarını gizleyemedikleri yeni bulgular karşısında Alman makamlarının vereceği cevap merak konusu oldu.


Federal Kriminel Dairesi` (BKA)nin araştırma komisyonuna her türlü bilgi ve belgenin aktarılması istenmesine rağmen komisyona verilmeyen yeni bir iletişim listesinin komisyon tarafından bulunması tartışmalara yol açtı.


1998 yılında NSU`nun Almanya`nın Zwickau şehrinde faaliyetlerini yürüttüğü bir araba garajına düzenlenen baskında ele geçirilen iletişim listesinin, BKA`nın eline bir yıl önce geçmesine rağmen araştırma komisyonuna vermemesi milletvekillerinin sert tepkisine neden oldu.


Sosyal Demokratlı (SPD) komisyon üyesi Eva Högl, komisyon için çok önemli bilgileri ihtiva eden listenin bugüne kadar BKA tarafından kendilerine verilmemesinin kendilerini şoke ettiğini ifade ederek şöyle devam etti: \"Zira listede aşırı ırkçı-sağcı gruplardan birçok kişinin iletişim adresi bulunmaktadır. Eğer bu adresler dikkate alınmış olsaydı NSU Örgütü üyelerine çok rahat ulaşılırdı.\"


Merkel Hükümeti`nin İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich`i, bakanlığına bağlı birimlerin bundan böyle komisyon çalışmalarını sekteye uğratmamaları konusunda sert sözlerle uyaran Högl, bundan böyle süreci daha yakından takip edeceklerini söyledi.


17 Nisan`da başlayacak olan tarihi NSU ana dava duruşması için gözlerin çevrildiği Almanya, tarihi duruşmaya ev sahipliği yapacak Münih Yüksek Mahkemesi`nde hazırlıkları hızlandırmış durumda. (Ahmet Fırat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir