• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Suriye İçin Üç Konuda Mutabakat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ahmet Davutoğlu, Suriye Halkının Dostları Grubu Toplantısı`na katılmak üzere bulunduğu İtalya`nın başkenti Roma`da, Türkiyeli gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, ABD`li mevkidaşı John Kerry`nin bu sabah yapılan Suriye Halkının Dostları Grubu Toplantısı`nda, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Almanya`nın başkenti Berlin`de yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdiğini anlattı.


Davutoğlu, kendilerinin de Türkiye tarafı olarak, Suriyeli sığınmacıların özellikle kış şartlarından kaynaklanan ve "insanlık trajedisi boyutlarına ulaşan" yaşam şartları ile Marakeş`teki Suriye Halkının Dostları Grubu Toplantısı`nda alınan kararların hayata geçirilememesinin Suriye muhalefetinde yarattığı hayal kırıklığını dile getirdiğini bildirdi.

Bölgesel kriz riski

Roma toplantısında dışişleri bakanlarının üç ana başlıkta mutabık kaldıklarını aktaran Davutoğlu, "Bütün ülkeler insani trajediye son verme noktasında ortak perspektife sahipler. İkinci olarak, bu krizin bölgesel bir krize yayılma riski var. Bu konuda genel anlayış var, bunun ortaya çıkmaması için. Üçüncü olarak ise, aşırı akımlar ve kimyasal silahlarda denetim sorunu hususunda net ve kararlı tutum sergilemek gerekir" ifadelerini kullandı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir