• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Almanya'da rekor can kaybı! 10 bin asker sokağa iniyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da salgının önüne geçilemiyor. Son 24 saate bin 244 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle rekor seviyede can kaybı yaşanan Almanya'da asker sokağa iniyor.  Yeni Tip Koronavirüs ( Kovid-19) ile mücadele kapsamında çalışmaların sürdüğü Almanya'da, 10 bin askerini ülke genelinde Kovid-19 testi yapmaları için görevlendirdi.

REKOR CAN KAYBI
Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede son bir günde 25 bin 164 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Böylelikle toplam vaka sayısı 1 milyon 978 bin 590’a yükseldi. Son 24 saatte 1244 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı da 43 bin 881’e çıktı. Bugün açıklanan can kaybı sayısı, "salgının başından beri kaydedilen en yüksek günlük ölüm sayısı" oldu.

ALMANYA'DA ASKER SOKAĞA İNİYOR
Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, 10 bin askerin Kovid-19 testi yapmakla görevlendirildiğini açıkladı. Alman askerlerin özellikle yaşlıların ve huzur evlerinde kalanların Kovid-19 testlerinin daha hızlı bir şekilde yapılmasına destek olacaklarını belirten Alman Savunma Bakanı, askerlerin salgına karşı verilen mücadeleye büyük katkı sağlayacaklarını ifade etti. Kramp-Karrenbauer, Almanya'da yaşlıların yardıma muhtaç olduğunu ve salgına karşı en büyük kayıpların huzur evi sakinlerinin olduğunu hatırlattı.

Öte yandan Almanya'da Mart 2020 tarihinde 15 bin asker Koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalara destek olmak için sokağa inmişti. Askerler sıhhi konular öncelik olmak üzere medikal depoların korunması, mobil hastaneler kurulumu, acil kurtarma ve test merkezleri ile malzeme dağıtımında görev yapmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir