• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Lübnan Siyonistlerin artan sınır ihlallerini yeniden BMGK'ye şikayet edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, Siyonistlerin  hava ve sınır ihlallerinin son dönemde arttığına dikkati çekti.

srail'e ait bir savaş gemisinin dün akşam Lübnan kara sularına girdiği belirtilen açıklamada, siyoistlerin savaş uçaklarının da güney kesiminde ülkenin hava sahasını 11 kez ihlal ettiği aktarıldı.

 Açıklamada, siyonist ordusunun söz konusu sınır ihlallerinin iki ülke arasındaki sınırda konuşlu BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ile koordineli olarak yakından takip edildiği kaydedildi.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın, siyonistlerin sınır ihlalleriyle ilgili Dışişleri Bakanı Şerbil Vehbe'ye talimat verdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Avn, Vehbe'den, BMGK ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e siyonistlerin Lübnan'ın egemenliğine yönelik hava ihlallerini kınayan acil bir mektup göndermesini istedi.

siyonistlere ait insansız hava araçları, savaş uçakları ve savaş botları sık sık Lübnan sınırlarını ihlal ediyor. Lübnanlı yetkililer her fırsatta bu ihlalleri BM'ye şikayet ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir