• DOLAR 32.343
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2390.053
  • ...
WhatsApp'tan ilginç savunma?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WhatsApp, tepki çeken yeni gizlilik politikasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, tepkilere karşı kendini savunan WhatsApp, uygulama üzerinden yapılan mesajlaşma gizliliğinin ihlal edilmediğini öne sürdü.

Açıklamada, "Ne WhatsApp ne de Facebook mesajlarınızı okuyamaz veya WhatsApp üzerinden arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla yaptığınız aramaları duyamaz. Ne paylaşırsanız paylaşın, aranızda kalır. Bunun nedeni, kişisel mesajlarınızın uçtan uca şifreleme ile korunmasıdır. Bu güvenliği asla zayıflatmayacağız ve bağlılığımızı bilmeniz için her sohbeti açıkça etiketleriz." denildi.

Açıklamada, şu savunmalarda bulunuldu:

Kimin kime mesaj gönderdiği veya kimin aradığı ile ilgili kayıt tutmuyoruz. Paylaşılan konumunuzu göremiyoruz ve Facebook da göremiyor. Kişilerinizi Facebook ile paylaşmıyoruz. Gruplar gizli kalır.

Ne olmuştu?

WhatsApp, kullanıcı sözleşmesini güncelledi ve uygulamayı kullanan herkesi Facebook ile veri paylaşmaya mecbur etti. Buna göre Facebook, kullanıcıların telefon numarası, işlemleri ve IP adresleri hakkında bilgi alabilecek.

Bu karar Türkiye'de de büyük tepki çekti. Kullanıcıların çoğu WhatsApp'ı silerken alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir