• DOLAR 34.282
  • EURO 37.465
  • ALTIN 2898.24
  • ...
Bingöl`de kardeşlik projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Valilik, Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen \"Okul-Kurum Kardeşliği Projesi\" tanıtım toplantısı, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı`nda valilik toplantı salonunda yapıldı.


Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, proje sayesinde Bingöl`deki kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiliklerin destekleri ile okulların eğitim kalitesine katkı sağlanmasını hedeflediklerini belirterek, \"Bu sayede sosyoekonomik durumu yetersiz okullar ile katkı potansiyeli ve teşkilatlanma yeterliliği olan kurumlar arasında işbirliği sağlanacaktır\" dedi.


Bir öğrencimizin başını okşansa proje hedefe ulaşmış demektir
İl genelinde 411 okula sahip olduklarını belirten Sarı, \"İl nüfusumuzun yüzde 29`u okul çağındadır. 62 bin öğrencimize, 3 bin 370 öğretmen ile eğitim vermekteyiz. Eğitim hepimizin ortak derdi. `Okul Kurum Kardeşliği` projesi ile eğitim sorunlarını nasıl azaltacağımızın planını yapıyoruz. Bu proje ile bir destekçimiz bir öğrencimizin başını okşasa, proje hedefe ulaşmış demektir\" şeklinde konuştu.


Eğitim önceliklerimiz arasındadır
İnsanların ortak mutabakatından birinin de eğitim olduğunu belirten Vali Mustafa Hakan Güvençer ise, \"Eğitim tüm dünyada olduğu gibi bizim de önceliklerim arasındadır. Bu anlamda Bingöl bu güne kadar yeterince ilgi görmemiş, yeterince değerlendirilmemiş bir insani güce sahip. Her şeyden önce Bingöl`ün en temel gücü beşeri varlığıdır\" dedi.


27 okul ile kurumlar arasında protokol imzalandı
Konuşmaların ardından 27 okul ile kurumlar arasında protokol imzalandı. Protokol esnasında konuşan Belediye Başkanı Serdar Atalay, \"Çok hayırlı bir proje, tüm kurum amirlerine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 10 bin metrekare okul bahçesini kilitli parke taşı ile kapladık. Bu yıl geri kalan okullarımızın bahçelerini kilitli parke taşıyla döşeyeceğiz. Bu da yaklaşık 40 bin metrekareye tekabül ediyor. Toplamda 1 milyon 800 bin kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Dolayısıyla bütün okullar bizim kardeş okulumuz olacak\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir