• DOLAR 34.22
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2872.846
  • ...
Engelli bayana Mardin Valisinden akülü araç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat`ta yaşayan Cemil ve Zahide`nin 13 çocuğundan biri olan ve doğuştan elleri ve ayaklarından engelli olan Azize Akan için hayalindeki umut kapıları bir bir açılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Midyat ilçesindeki ziyareti sırasında, iş isteyen bedensel engelli Azize Akan`a kendisiyle ilgileneceği sözünü vermesinin ardından ilk hediyesini Mardin Valisi`nden aldı.

 

Vali Turhan Ayvaz, Midyat`ta yaşayan 29 yaşındaki doğuştan yürüme engelli Azize Akan`a Valilik önünde düzenlenen törenle akülü arabasını teslim etti. Daha önceden hiç araç kullanmayan Azize Akan, kız kardeşlerinin yardımıyla Midyat`ın tarihi sokaklarında test sürüşlerine başladı.

 

Midyat`ın Ulu Cami Mahallesi 1202 Sokak`taki 2 odalı ve sobalı evde oturan bedensel engelli Azize Akan Vali Ayvaz`a teşekkür ederek bundan sonra daha rahat gezebileceğini belirtirken anne Zahide Akan da memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

 

Daha önceleri ellerine ve ayaklarına geçirdiği terlik ile sürünerek yürümeye çalıştığını kaydeden Akan, yine de halinden memnun olduğu ve hiçbir zaman şikâyet etmediğini vurguladı. Akan, "Bu araba da olduğu gibi inşallah iş için de bana tekrar sürpriz yapacaklar. Bana iş verecekler, çalışırım Allah`ın izniyle. İşe yerleştirileceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Bir müjdeli haber daha bekliyorum. İnşallah en yakın zaman da bana kadrolu bir iş verilir." dedi.

 

Doğuştan elleri ve ayaklarından engelli olan Azize Akan, kendisine verilen akülü araç sayesinde istediği her yere gidebileceğini söyleyerek, "Yürümek benim için bir hayli zordu. Şimdi bana verilen bu akülü araba ile çok daha rahat edebilecek, canımın istediği her yere kolaylıkla gidebileceğim. Arabanın bana sağlanmasında emeği geçen herkese çok minnettarım. Artık arabam var, her yere gideceğim. Parklara gidebileceğim, çarşıyı gezeceğim, arkadaşlarımı ve akrabalarımı ziyaret edebileceğim. Arabamı çok beğendim. Çok sevinçliyim, mutluyum. Sanki cennete girdim. Daha önce tekerlekli sandalyem yoktu. Bana vereceklerdi ama ben kabul etmedim. Kim bana verdiyse Allah onlardan razı olsun, onların yüzünü hep güldürsün." dedi.

 

Kendisine verilen akülü aracı kullandığında heyecanlandığını ve düşmekten korktuğunu anlatan Akan, "Her an şarjı bitebilir diye düşünüyorum. Ben bu aracı kullandığım zaman üstünden düşebilirim diye çok korkuyorum. Daha önce de bir defasında tekerlekli sandalyeden düşüp yaralanmıştım bu yüzden bende korku oluştu. Hala o korku içimde yine düşebilirim diye. Birde ayaklarımı uzatamadığım için daha çok zorlanıyorum. Ailem veya bir başkası beni sürekli akülü araca bindirip çıkartamaz. Bende tek başıma binemem." diye konuştu.

 

Kendisine akülü aracın verilmesini sürpriz olarak değerlendiren Akan, "Beni Mardin Valiliği`nden arayıp akülü araç hediye edileceği söylendiği zaman çok sevindim. Gerçekten sürpriz yaptılar bana. Ben bunu hiç beklemiyordum. Ben otomobil bekliyordum aslında, bunu bana verdiler. Ama neyse canları sağ olsun. Başka ne diyebilirim ki. Keşke bana otomobil verselerdi daha iyi olurdu. Otomobil olsaydı hem benim için hem ailem için çok daha faydalı olurdu." ifadelerini kullandı.
(M. Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir