• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
Almanya`da İslam`ı Tahrif Girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Sonbaharda yayınlanan bir kitabında Muhanad Hurşide; "İslam`da iyilik esastır. İyilik yapan kişinin Allah inancı olmasa da o kişi cennete girebilir" ifadelerine yer verdiğinin basına yansıması üzerine İslami Kurumlar`ın yetkili isimlerinden tepkiler gelmeye başladı.
 
DİTİB adına Zekeriya Altuğ ve Milli Görüş adına Ramazan Uçar`ın tepki gösterdiği Hurşide, "Beni korkutan Tanrı`yı sevemem" ifadeleri ile karşılık vererek, İslam Toplumu`na öncülük edenleri basit davranmakla suçladı.
 
Öte yandan İslam Dersi öğretmenlerini yetiştirmek için Münster Üniversitesi`nde açılan Fakültede kilit role sahip Muhanad Hurşide`nin İslam`ın temel prensiplerine ters gelen bu duruş ve tutumunun, bu fakültede eğitim alacakları da sorgulatacağa benziyor.
 
Hatırlanacağı üzere yine Münster Üniversitesi`nde yetiştirilecek İslam Dersi öğretmenlerinden sorumlu Prof. Muhammed Sven Kalisch`de bir skandala imza atarak "Hz. Peygamber (sav)`in gerçekte yaşamadığını" iddia etmiş ve gelen tepkiler üzerine yerinden olmuştu.
 
Yaşanan bu tür hadiselerin özellikle İslam Dersi öğretmenlerinin yetiştirileceği bir fakültede meydana gelmesi, burdan mezun olacak öğretmenlerin akide ve inançları hakkında şimdiden kuşku uyandırmış durumda. (Ahmet Fırat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir