• DOLAR 34.233
  • EURO 37.653
  • ALTIN 2884.36
  • ...
Diyarbakır`ın Mukaddes Değerlerine Sahip Çıkılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 27 Şehit Sahabenin Türbelerinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii`nin önündeki moloz yığınlarının ve çöplerin toplanmaması ile ilgili yaptığımız haberlerin ardından tepkiler gelmeye başladı. Diyarbakır`da faaliyet yürüten Sahabe Der Genel Başkan yardımcısı Faysal Yıldız, yetkililerin camii ve türbelere karşı duyarlı olmaları gerektiğini belirterek miras olarak bırakılan bu mukaddes yerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
 
Diyarbakır peygamberler şehridir
Diyarbakır`ın Peygamberlerin ve Sahabelerin şehri olduğunu belirten Yıldız, " 27 sahabeyi bağrında bulunduran Hz. Süleyman Camii` sinde çalışma adına bir şey yok `Kentsel Dönüşüm` altında başlattıkları çalışma dâhilinde baktığınızda ise her taraf yıkılmış virane bir hale getirilmiş ve oradaki molozlarda olduğu gibi bırakılmış. Bu Peygamber Efendimiz` in (s.a.v) sahabelerinin türbelerine yakışmayan bir görüntüdür" dedi.
 
Misafirperverliğimizi göstermeliyiz
Türkiye`nin birçok yerinden insanın bu sahabeleri ziyarete geldiğini söyleyen Yıldız, " Hz. Süleyman Camiinde yatan peygamber efendimizin sahabeleridir. Ziyarete gelen insanlar o güzide sahabeleri tanımak için geliyor. Yetkililerin etrafı Diyarbakır`a yakışır bir şekilde düzenleyip, gelen misafirlere karşı sahabeleri anlatmalı ve misafirperverliğimizi yansıtmak için de gerekli önlemleri almalıdırlar" ifadelerini kullandı.
 
Camii ve türbelerin önü virane durumda
Yıldız, Diyarbakır`ın BDP`li belediyelerinin İslam`ın mukaddes değerlerine sahip çıkmadıklarını dile getirerek " Camii ve türbelerin etrafı yıkılmış virane bir hale gelmiş durumda. Yaklaşık 1-2 yıl önce `Kentsel Dönüşüm Projesi` kapsamında yıkılan evlerden kalma moloz yığınları hala ortalıkta çirkin bir görüntü oluşturmakta. Bu konuda belediye duyarsız davranmakta ve türbelerin bulunduğu bölgelere gerekli hizmeti yapmamaktadır" şeklinde konuştu.
 
Yetkililer görevlerini yerine getirmeli
Camii ve türbelerin önlerinin yıkılarak molozların toplanmaması uyuşturucu bağımlılarına yuva oluyor diyen Yıldız, " Yıkılan mekânların temizlenmemesi, viraneye çevrilmesi alkol ve uyuşturucu bağımlılarına mesken oluyor. Bu bağımlılar türbelere gelen misafirleri rahatsız etmekte ve Diyarbakır halkının Batıda imajını zedeliyor. Bu konuda Kültür Bakanlığı başta olmak üzere Diyarbakır Valiliği, Vakıflar bölge müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin gerekli önlemleri alması gerekir" ifadelerini kaydetti. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir