• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Tanıtım Yazısı Nedir? SEO Çalışmalarında Faydası Nasıldır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Google alt yapısı linklerden oluştuğu için, almış olduğunuz her backlink sitenize bir değer kazandırır. Gelen güncellemeler ile birlikte, artık bu değer düşse de halen en büyük çalışmaların başında gelmektedir. Kısacası yükselmek için ihtiyacınız olan backlinktir. Bunu da tanıtım yazısı ile daha etkin bir şekilde elde edebilir ve ayrıca bu yazılar ile marka bilinirliğini artırarak, farklı haber sitelerinden de yer edinebilirsiniz. SEO çalışmalarında bir çok faydası olduğu gibi, bunlar içerisinde en önemli amaç ise alacağınız backlinkler ile backlink inşası yapmanız olacaktır.

Anahtar Kelimeyi Nasıl Seçerim

SEO için ilk olarak sektörünüze uygun anahtar kelimeler seçmeniz gerekmektedir. Tanıtım yazısı hizmeti verenlerin "tanıtım yazısı" kelimesinde, nakliyat hizmeti verenlerin "evden eve nakliyat" ve daha bir çok farklı kombinasyonlu kelimeler belirlemeleri gerekmektedir. Anahtar kelimeler, Google üzerinde ziyaretçinin yapmış olduğu kelimeyi kapsar. Kendinizi ziyaretçi yerine koyarak, hangi kelimeleri kullanıyorsanız eğer, bunların tamamı anahtar kelimelerdir. İşte bu kelimeler üzerine çalışmalar yapmanız gerekiyor. Öncelikli olarak SEO'nun ne olduğunu daha detaylı öğrenmeniz ve kelimelerin nasıl çıkarılması gerektiğini de bilmeniz gerekiyor.

SEO nedir? Nasıl SEO çalışması yapılır? öğrenmek için tıklayın. Siteye girerek, öğrenmek istediklerinizin tamamını tek bir kaynaktan edinebilirsiniz.

AnchorText Nedir? Backlink Nedir?

"Backlink" geri bağlantı anlamına gelmektedir. İngilizce'de"back> geri", "link > bağlantı" anlamına geliyor. Bu iki kelimenin bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkan backlink kelimesi, sitenize dışarıdan gelen tüm bağlantıları adlandırıyor.

Bunu daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse eğer, sitenizi bir dükkan olarak düşünün. Her hangi ürün satışı yaptığınız dükkanınıza normal görüp gelenler olacağı gibi, birilerinin yönlendirmesi ile gelenlerde olacaktır. Yani size birileri referans olacak ve "şuradaki dükkana git, aradığını orada bulursun" diyecek. İşte tam olarak backlink budur. Farklı bir site sizin internet sitesi adresini, kendi sitesinde yayınlar ve sizi tavsiye ederek sitenizi önerir.

"AnchorText" ise bağlantı verirken kullandığınız kelimeyi temsil eder. Şöyle ki, tanıtım yazısı alanında hizmet veren Öncel Ajans firmasını, farklı bir site önerirken, direk https://www.oncelajans.com.tr/tanitim-yazisi/ bu şekilde link vermek yerine, "tanıtım yazısı" kelimesine linkleme yapar. İşte burada tanıtım yazısı kelimesi, anchortext olur. Kısacası keyword'un link almış haline anchortext diyebilir.

Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır? Makale İçin Nelere Dikkat Etmeliyim?

Tanıtım yazısı için hazırlanacak olan makale özgün olarak hazırlanmalıdır. Yani her hangi bir yerde kullanılmamış makale olması gerekiyor. Makaleyi hazırlayanların en fazla düştüklerin hataların başında, anlatım dili gelmektedir.

Kısaca anlatmak gerekirse, reklam olarak hazırlamış olduğunuz bu içerikler, sizi tanıtan en önemli referansların başında geliyor. Bu nedenle, içerik yazım dilinin bilgi verici ve okunaklı olması gerekiyor. Yazınızı okuyan kişinin, kafasında oluşabilecek sorulara cevap vermeniz gerekiyor.

Makale hazırlama kıstasında en çok dikkat etmeniz gereken, karşınızdaki kişinin potansiyel müşteriniz olduğudur. Ve normalde bir kişi ile nasıl konuşuyorsanız, bunu yazıya dökmeli ve ona anlatmalısınız. Sektör fark etmeksizin tüm sektörlerde bunu yapabilirsiniz.

Bu çalışmaları link almak için hazırladığınızı düşünürsek eğer, yazı içerisinde "anahtar kelimelerinizi" geçirmeniz gerekiyor. Bu anahtar kelimelere ise sitenizden link vermelisiniz.

Tanıtım Yazısında Linkleme Nasıl Yapılır?

SEO için bu kısım en önemli adımların başında geliyor. Sadece anahtar kelimelere link vermek yeterli değildir. Özellikle sadece ana sayfadan da link vermemelisiniz. Örnek verecek olursak, sektörünüzün "tanıtım yazısı" olduğunu ele alalım.

Hazırlamış olduğunuz yazı için, tanıtım yazısı kelimesine link verirken, anahtar kelimenin kalın olması iyi olacaktır. Verilen link ise, eğer varsa sitenizde kendi sayfası, o sayfa daha iyi olacaktır. Örneğin Öncel Ajans sitesinde yer alan oncelajans.com.tr/tanitim-yazisi/ bu sayfa, tanıtım yazısı ile alakalı. Direk oncelajans.com.tr linkinden de linkleme yapılabilirdi. Ama bunun yerine, farklı sayfaların linklenmesi daha doğru olacaktır.

SEO ve Tanıtım Yazısı hakkında tüm merak ettikleriniz ile Backlink alma konusunda ihtiyaçlarınızın tamamını karşılamak için Türkiye'nin en büyük networkuna sahip Öncel Ajans firmasını ziyaret etmek için tıklayın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir