• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aydın Mühendislik İnşaat Nakliyat Tekstil Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 3,5 yıl önce merkez Kayapınar ilçesinde bazı arsa sahipleriyle anlaşarak hisse usulüyle konut yapımına başladı. İddialara göre, yapım aşamasında aralarında iş adamı, hâkim, savcı, avukat, mühendis, öğretmen ve imamların da olduğu yüzlerce kişiye inşaat halindeki dairelerden satıldı.

 

Konutların inşaat süreci devam ederken tüm mal varlıklarını farklı kişilere aktaran Aydın Mühendislik firması yetkilileri, daire satışlarından topladıkları yaklaşık 85 milyon lira kayıplara karıştı.

Dolandırıcılığın ortaya çıkmasıyla başta daire satın alanlar olmak üzere, arsa sahiplerinden inşaat işçilerine kadar yüzlerce kişi mağdur oldu.

Son 3,5 yıl içerisinde 3 ayrı muhatap tarafından mağdur edildiler

Satın aldıkları konutlar nedeniyle inşaatta hak sahibi olan hissedarlar ilk olarak Aydın Mühendislik, daha sonra alacakların tahsili noktasında Vakıfbank'ın açmış olduğu icra dosyası ve en son arsa sahipleri tarafından söz konusu inşaatların yıkılacak olması nedeniyle mağduriyet üstüne mağduriyet yaşadılar.

Yüzde 51 hissenin sahibi olan arsa sahipleri, mühendislik firmasının daireleri tamamlamaması ve imzalanan protokolde belirlenen tarihin geçmesi üzerine yarım bırakılan inşaatın yıkımına yönelik çalışma başlattı.

Mağdurlar ve Aydın Mühendislik arasında arabulucu olduğunu belirten DİGEM-DER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çeri, Aydın Mühendislik yöneticililerine inşaatın tamamlaması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yıllar sonra söz konusu inşaata yıkım kararı çıkarıldı

Aydın Park inşaatlarının yıkılması durumunda 300 kişinin mağduriyetlerinin ikiye katlanacağını ifade eden Çeri, "Bu inşaatın yıkılması, Aydın Mühendislik tarafından mağdur edilen 300 kişinin 85 milyon TL'sinin yakılmasıdır. Biz burayı kendimiz için bir umut olarak gördük. Yüzde 51 hisse Muhtar Misbah Bey'e, yüzde 49'u da Aydın Mühendislik firma sahiplerine pay edilerek şirket kuruldu. Firma yetkililerinin burada olmamalarından faydalanan arsa sahipleri, mağdur edildikleri iddiasıyla bu yapıların yıkımını gerçekleştirmek istiyorlar." dedi.

Aydın mühendislik yetkililerinin bir kardeşlerinin vefat etmesi ve can güvenliklerinin olmaması nedeniyle Diyarbakır'ı terk ettiklerini belirten Çeri, "Biz buna kayıtsız kalmayıp mağduriyetlerin giderilmesi adına Aydın ailesinin gelip buraya sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Aydın ailesi bizden kaçmasın, biz onlara her türlü sahip çıkacağız. Yeter ki mağdurların mağduriyetleri giderilsin. Aydın ailesinin 22 Ocak'ta mahkeme sonuçlanıncaya kadar yıkımın durdurulması için işlerinin başına dönmesini istiyoruz. Aksi takdirde bizler ikinci defa perişan olacağız." şeklinde konuştu.

"Hurda demirler için bu kadar mağdurun hakkına girmeye değmez"

Yargı sürecinde mahkemenin verdiği karara tepkilerini dile getiren Çeri, "Mahkemenin aldığı yanlı kararı protesto ediyoruz. Adalete güvendik ama bizi sırtımızdan vurdu. Bizler devlete ve kanunlara güveniyoruz. Ama mahkeme sürecinde mağdurlara yönelik dayatmaların yanında nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile yargılanan suçlular serbest bırakılıyorsa diyecek bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Son olarak Aydın Mühendisliğe ve arsa sahiplerine seslenen Çeri, şunları söyledi:

"Aydın ailesine sesleniyorum! Gelin, korkmayın, biz dernek olarak arkanızdayız. Yeter ki bu mağduriyetler hallolsun. Sizlerle yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Bütün mağdur arkadaşlarım benim gibi düşünüyor. Yeter ki bu inşaatı tamamlayıp mağduriyetler giderilsin. Şu ana kadar 15 milyon TL masraf yapılan inşaat, hurda olarak satılacak demirler için yıkılıyor. Peki bu demirler için bu kadar mağdurun hakkına girmeye değer mi?  Burada onlarca kişinin alın teri var. Hiç vicdanınız yok mu ki burayı yıkıyorsunuz?" (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız