• DOLAR 34.272
  • EURO 37.677
  • ALTIN 2912.727
  • ...
`Darbenin açtığı tahribat telafi edilememiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Adı tarih sayfalarına "Post modern darbe" diye geçen ve etkileri bin yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci, toplumun çeşitli kesimleri tarafından yapılan basın açıklamaları ile kınanıyor. Bir kınama açıklaması da Memur-Sen Mersin şubesinden geldi. Sendika adına açıklamada bulunan Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, "28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiriyle siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen `Post modern darbe`nin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribat ne yazık ki, telafi edilememiştir" dedi

381 milyar dolarlık bedel
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon raporunun tespitine göre millete 381 milyar dolarlık bedel ödettirildiğini belirten Olçum, "Oluşturduğu etki nedeniyle kamu açıkları marifetiyle devlete 7 yılda 75 milyar dolar faiz yükü getiren 28 Şubat`ın sermayesini hizaya getirmek için esnafa ve iş adamlarına uyguladığı baskı ve yıldırmalar, inancı dolayısıyla bazı kamu çalışanlarına yaptığı zulümler milletimizin hafızasında hâlâ tazeliğini korumaktadır" dedi.

Kendini paşa zannedenler eğitimde başörtülü avı başlatmıştı
Milli Güvenlik Kurulu`nun dayatmasıyla gerçekleştirilen 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle İmam-Hatip okullarının ve Meslek Liselerinin ağır yaralar aldığını ifade eden Olçum, "Uygulanan başörtüsü yasağı dolayısıyla üniversite kapıları nizamiyeye, kampuslar ise kışlaya dönüştürülmüş, sadakat yarışına soktukları bilim adamlığından nasipsiz rektörler vasıtasıyla üniversitelerde ikna odaları adı altında imha süreçleri yaşatılmış, kendini paşa zannedenler eğitim müfettişlerine brifing vererek eğitimde başörtülü avı başlatmıştır. Düzmece dosyalar marifetiyle binlerce öğretmen Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla meslekten ihraç edilmiş, Kur`an eğitimine yaş sınırı konularak kurslar kapatılmış, Milli Güvenlik derslerine giren bazı darbeciler eliyle okullarda terör estirilmiş, televizyon dizileri dahi kullanılarak toplum mühendisliğinin en uç örnekleri sergilenmiştir" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir