• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`28 Şubat Türkiye için bir utançtır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 28 Şubat 1997 `de yapılan Postmodern darbenin izleri, kronikleşmiş etkileri ve mağduriyetler devam ediyor. Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, bin yıl süreceği söylenen ve dindarlar üzerinde sürek avı başlatılan 28 Şubat süreci ile ilgili açıklamada bulundu.

28 Şubat, Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olduğunu söyleyen Fırat, 28 Şubat`ın Türk Siyasi tarihinde bir utanç vesikası olarak yerini aldığını belirtti. Fırat, "Başlıca sebebi fiilli bir askeri darbeye zemin hazırlamak ve iş başındaki Refah Yol hükümetini görevden uzaklaştırmak olan bu süreç, ayrıca bugün orta çıkan Ergenekonların başlangıç noktası olmuştur" dedi.

Darbecilerin kendini bu ülkenin gerçek sahipleri sandıklarını ifade eden Fırat, "Batı Çalışma Grubu" adı altında Türkiye`de milyonlarca insanı fişlediklerini vurguladı. Fırat, "Darbeciler, insanların idam fermanlarını imzalayan sokaklara paralı insanlar dökerek hükümet aleyhinde sloganlar attıran gerektiğinde acımasızca cinayetler işleyen bu eli kanlı çeteler, 28 Şubatta her sahada at koşturmuş, Türkiye`yi bir kaosun içine programlı olarak sürüklenmiştir" ifadelerini kullandı.

Fırat, açıklamasında son olarak şunları söyledi, "Tek amaçlarının ülke yönetimini ele geçirmek olan bu cuntacıların oyununu fark eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan hemen istifa ederek fiili bir darbenin yapılmasına engel olmuş ve Türkiye`yi büyük bir siyasi gerginlikten kurtarmıştır. 28 Şubat bir zulümdü. 28 Şubat Türkiye için bir utançtır. Bundan dolayı Türkiye`ye bu karanlık dönemi yaşatan örümcek kafalı hainlere yaptıklarının hesabı mutlaka sorulmalıdır. 31 Martların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 27 Nisanların hesabı sorulmadıkça kamu Vicdanı asla rahatlamayacaktır."
(M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir