• DOLAR 34.27
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2918.549
  • ...
Bingöl Peygamber Sevdalıları ikinci istişare toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü, 2013 yılı ikinci istişare toplantısını gerçekleştirdi. Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi`nde gerçekleşen toplantının ana gündem maddesi `2013 yılında yapılacak olan Kutlu Doğum Etkinlikleri` oldu.
 
Toplantı hakkında yazılı açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü, ikinci istişare toplantısında `2013 Kutlu Doğum Etkinliği`nin taslağı üzerinde durulduğu, neler yapılacağı, önceki yıllardaki organizasyonların durum değerlendirilmesi, bu yılki etkinlikler kapsamında halka daha iyi nasıl hizmet verileceği gibi hususların masaya yatırıldığı belirtildi.
 
Salavat kampanyası başladı
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Salavat Kampanyasının da başlatıldığı belirtildi. Ahzab Suresinin 56. ayeti olan "Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O`na teslimiyetle salat edin" ayetine vurgu yapılan açıklamada, "Müslüman ve Peygamber Sevdalısı Bingöl Halkımızı bu yılki kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde yapılacak etkinliklerden biri olan Salavat Kampanyasına katılmaya davet ediyoruz. Resulullah (sav) kendisine gönderilen her bir salavattan bizzat haberdar edilmektedir. Çocuk, genç yaşlı, kadın erkek Peygamber Sevdalısı Bingöllüleri ellerinde tesbih Resulullah`a (sav) salavat çekmeye davet ediyoruz" denildi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü adına açıklamada bulunan Ahmet Serhat Bayram; Salavat çekenlerin çektikleri salavatları platforma üye derneklere veya Bingöl FM`e ulaşarak kaydettirmeleri gerektiğini ifade ederek; "Böylelikle çekilecek salavatların sayısı belirlenecek ve milyonları bulacak olan salavatlar belirlenecek günde teslim edilecektir" diye konuştu.
 
Bilindiği gibi Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, Bingöl Merhamet Eli Derneği ve Bingöl Kalem Derneği öncülüğünde merkez ve ilçelerdeki diğer bazı İslami STK`lar tarafından kurulmuş bir platform olup Bingöl Merkezde, ilçelerde ve kimi beldelerde Kutlu Doğum Etkinlikleri düzenlemesi, Siyer ve Meal Yarışmaları, Siret-i Nebi sohbetleri gibi etkinlikleriyle tanınıyor.
(Yusuf Çevlik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir