• DOLAR 32.431
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2419.682
  • ...
Çocuklar pandemi kurallarına uymanın önemini işaret diliyle anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Hürriyet İlkokulu öğrencileri, Adıyaman Belediyesi’nin de destekleriyle Keyifli Okul Atölyem projesi kapsamında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

"Keyifli Okul Atölyem Projesi" Adıyaman Temsilcisi ve Hürriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Doğan Yıldırım öncülüğünde, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keyifli Okul Atölyem’in de destek verdiği sosyal sorumluluk projesinde pandemi ile mücadelede sürece katkı sağlamak amacıyla kamera karşısına geçerek işaret diliyle sosyal mesafe kuralları kamu spotunda rol alan öğrenciler, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ı makamında ziyaret etti.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ile Keyifli Atölyem Adıyaman İl Temsilcisi Doğan Yıldırım ve öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenip, pandemi sürecine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Başkan Kılınç, öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim etti.

"Pandemi sürecinde dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük"

Dijitalleşmenin her geçen gün öneminin arttığına değinen Kılınç, “Pandemi sürecinde dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Dijital çağın gerekliliğini yerine getiren ve pandemi sürecine katkıda bulunmak amacıyla işaret diliyle sosyal mesafe kurallarını anlatan bir kamu spotu hazırlayan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Keyifli Okul Atölyem Projesi kapsamında ülkemizde 32 ilde ve Azerbaycan’da bin 351 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen bu projeye biz de Adıyaman Belediyesi olarak gerekli destekleri verdik. Bu proje her anlamda çok önemli. Bilindiği gibi ülkemizde 3 milyona yakın işitme engelli vatandaşımız bulunuyor. Çocuklarımız da bundan dolayı hazırladıkları videolarla bu vatandaşlarımızı ne kadar önemsediğimizi gösterdi. Hepsini tekrar tebrik ediyorum. Adıyaman Belediyesi olarak bu projenin görsellerini gerek dijital LED ekranlarımızda gerek otobüslerimizdeki ekranlarımızda gerekse billboardlarımızda yayımlayacağız. Ayrıca Sağlık İl Müdürlüğümüze ait tüm ekranlarda da bu videolar yayımlanacak.” dedi.

"2020 yılı dünyada pandemi yılı olarak geçti"

Milli Eğitim Müdürü Alagöz de yaptığı konuşmada tüm öğrencileri tebrik ederek, “2020 yılı dünyada pandemi yılı olarak geçti. Bu süreçte bütün kurum ve kuruluşlar üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Bizim okullarımızda şüphesiz bu süreçte çok önemli çalışmalara imza attı. Son olarak da Hürriyet İlkokulu öğrencilerimiz işaret diliyle pandemi sürecinde uyulması gereken kuralları bir kamu spotu halinde anlatarak anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür etkinlikler artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Keyifli Okul Atölyem Projesi Adıyaman Temsilcisi ve Hürriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Doğan Yıldırım ise, “Keyifli Okul Atölyem Projesi, Türkiye ve Azerbaycan ortaklı olarak 2 yıldır büyük bir başarıyla yürütülen bir etwinning projesidir. Proje Türkiye’de 32 ilde, 147 öğretmen ve 4-11 yaş grubundaki bin 351 öğrenci tarafından yürütülmektedir. Keyifli Okul Atölyem Projesi yapmış olduğu etkinliklerle sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem vermektedir. Proje içinde öğrencilerimiz farklı şehirlerden arkadaşlarıyla üçerli gruplar oluşturarak İşaret Diliyle Sosyal Mesafe Kuralları Konulu işbirlikçi takım çalışması gerçekleştirdiler. Sonrasında, proje yönetimi tarafından alınan bir kararla, her proje ortağının kendi ilinde kendi öğrencileriyle birlikte, velilerin de izin ve desteğini alarak işaret diliyle Sosyal Mesafe Kuralları konulu kamu spotu hazırlamalarına ve bu çalışmaların başta belediyelerin hareketli ve hareketsiz billboardları olmak üzere kamuya bağlı hastanelerin ve okulların dijital ekranlarında yayımlatılması için girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir