• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD'deki dünkü olaylar büyük bir güvenlik boşluğu olduğunu gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Protestoların olacağına dair önceden uyarılar yapılmıştı ve şiddet ihtimalinin gözetilmesi gerekiyordu; ama mevcut önlemlerin yetersizliği, binanın kendi polisinin hazırlıksızlığı gözler önündeydi.

Geçen yıl Siyah Hayatlar Değerlidir hareketinin protestolarında Ulusal Muhafız Birliklerinin ve diğer güvenlik güçlerinin gövde gösterisi yapmasıyla dünkü olaylar sırasında alınan önlemler arasında kıyaslamalar dikkat çekiciydi. Bu ise Trump yönetiminin farklı gruplara yönelik tutumu açısından güvenliğe dair kararların politize edildiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Ulusal Muhafız birlikleri, Kongre binasına girilmesinden sonra harekete geçirilmişti ve emri de Trump değil, Başkan Yardımcısı Mike Pence vermişti.

Binaya girenlerle Kongre üyelerinin karşı karşıya gelmesi halinde çok daha kötü şeyler olabilirdi. Bu durum Joe Biden'ın başkanlık görevini devralacağı 20 Ocak'ta da güvenliğe ilişkin kaygıların ortaya çıkmasına neden olacak görünüyor.

Siyah Amerikalı George Floyd'un Mayıs ayında polisler tarafından öldürülmesinin ardından düzenlenen Siyah Hayatlar Değerlidir protestolarında alınan güvenlik önlemlerinin boyutunu gösteren fotoğraflar sosyal medyada çokça paylaşıldı.

Fotoğrafta Kongre binası önünde sıralanmış Ulusal Muhafız birlikleri görülüyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir