• DOLAR 34.277
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2918.168
  • ...
`Batman 112 servisi Türkiye ortalamasına göre İyi durumda`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Dr.Bodakçi 112 Şube Müdürü Mehmet Kasımoğlu ile birlikte Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetini ziyaret ederek Başkan Uğur Kapuci ve yönetim kurulunu tebrik etti. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Batman`ın sağlık sorunları ve sağlık alanındaki yatırımlar konuşuldu.
 
Basının önemli bir işlev gördüğüne değinen Bodakçi, "Basının toplumu bilgilendirmesi nedeniyle yapılabilecek birçok sorun ve kötülük önlenebiliyor. Aynı şekilde iyiliklerin yaygınlaşması açısından da basın büyük öneme sahiptir" dedi.
 
112 olarak nakliye görevi yapıyoruz
Sorulan soru üzerine Bodakçi ve 112 Şube Müdürü Kasımoğlu, acil hastaların uçak ambulansla gönderilmesi noktasında 112 olarak sadece nakliye görevi yaptıklarını uçak ambulansla hastanın gönderilmesi noktasında kararları doktorun vereceği rapora göre Ankara`daki "Hava operasyon merkezi"nin verdiğini ifade ettiler.
 
Bodakçi, Bakanlığın geliştirdiği sistemle ayırım olmadan fakir, gariban hastaların da uçak ambulansla hastalık kriterine göre gönderildiğini ve bunda sıkıntı olmadığını söyledi.
 
112 olarak Batman`ın Türkiye ortalamasına göre İyi durumda olduğunu dile getiren Bodakçi, Batman`da her 25 bin nüfusa bir istasyon kurma planları olduğunu belirterek, "Batman merkezde 6 istasyon, Kadın doğum ve Bölge Hastanelerinde de birer entegre istasyonu olmak üzere toplamda 8 istasyon mevcuttur. Artırma planımız var. 112`ye biri paletli olmak üzere 4 yeni ambulansımız geldi" ifadelerini kullandı.
 
Sason ve köyleri için kızaklı araç planımız var
İklim ve hava koşulları zorlu olan Sason ve köyleri için kızaklı araç planları olduğunu anlatan Bodakçi, "Batman olarak Cumhuriyet tarihinde hiç olmadık kadar halen merkez ve ilçelerde uzman doktorumuz var. Eksik olan branşlar içinde bakanlıktan talepte bulunduk" şeklinde konuştu.
 
112 Şube Müdürü Kasımoğlu da 112 şubesi olarak Ambulans Helikopteri merkez olan Diyarbakır`dan istediklerini belirterek, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt`in 5. Bölge içinde yer aldıklarını kaydetti.
 
Bodakçi son olarak, Sağlık Bakanlığı`ndaki İl Sağlık, Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri diye üçe bölünmesi konusuna değindi. (Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir