• DOLAR 34.308
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2920.987
  • ...
Batman`a 300 yataklı yeni hastane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi M.Nuri Kaya, Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti`nin yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Cemiyet binasında gerçekleşen ziyarette Kaya, cemiyetin başkanlığına seçilen Uğur Kapuci ve yeni yönetim kurulunu tebrik etti. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Batman basını, Batman`ın sağlık sorunları ve ülke gündemi konuşuldu.

 

Batman`a kurulacak yeni hastaneden söz eden Kaya, \"Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin temelinin Nisan ayında atılmasını bekliyoruz. 300 yataklı hastanenin projesi bitti ve inşallah Nisan ayından itibaren hastanemizin ihalesi yapılacak\" dedi.

 

Kadın Doğum Hastanesi`nde yapılması planlanan değişikliklere de değinen Kaya, \"Ankara`dan bir heyet geldi, hem Kadın Doğum Hastanesi`ni hem de Alman Hastanesi`ni inceledi. Bir rapor hazırlayıp, üst mercilere gönderdi. Çıkacak sonuca göre, Alman Hastanesi`ni kiralayabilir veya satın alabilirsek, kadın doğum, çocuk cerrahisi ve yeni doğan cerrahi branşlarımızı ayıracağız. Mevcut hastanemizde ise, sadece çocuk hastalıkları olacak. O zaman, Allah`ın izniyle, bir tek hastayı dahi Diyarbakır`a sevk etmeyiz ve vatandaşlarımıza üst düzeyde hizmet vereceğiz\" dedi.

 

\"18 yaşın altında yaklaşık 200 bin genç var\"
Batman`da 18 yaşın altında yaklaşık 200 bin gencin olduğunu ifade eden Kaya, \"Hastanede 0-16 yaşa kadar çocuk tedavisine bakıyoruz. Hastanede sadece 42 yatakla binlerce çocuğa hizmet veriyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Son zamanlarda ortaya çıkan kızamık hastalıklarıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Kaya, \"Son zamanlarda ortaya çıkan kızamık hastalığının kontrol altına alınması için hastanenin bir bölümünü kızamık hastalığı taşıyanlara ayırdık. Hastanedeki bütün personele de kızamık aşısı yapıldı\" şeklinde konuştu.

 

Kaya, son olarak, Batman`ın imajını zedeleyecek kötü haberlerin yapılmaması için herkesin hassas olması gerektiğini ifade etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir