• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
28 Şubat bitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, yazılı bir açıklama yaparak, \"28 Şubat bitmedi hala devam ediyor\" dedi.

\"28 Şubat Darbe sürecinin üzerinden geçen zaman birçok noktada daha sağlıklı değerlendirmeler yapma imkânı sunmuş\" diyen Sarıyaşar, \"Birileri için toplumun kahir ekseriyetinin düşünce ve yaşam tarzına vurulan ve etkileri bin yıl sürecek bir süreci ifade ederken birileri için ise bertaraf edilmiş, başarısız bir girişimi ifade etmektedir\" ifadelerini kullandı.

28 Şubat`ın her alanda hala mağdurları var
28 Şubat`ın her alanda ardında bıraktığı binlerce mağdurla halen devam ettiğini ifade eden Sarıyaşar, \"Okullarını bırakmak zorunda kalanlar, mesleklerinden atılanlar, inancıyla sınananlar, katıldıkları kitle gösterileri, yazdıkları fikri eserle, çıkardıkları dergiler ya da oluşturdukları hayır kurumları, eğitim ve yardım kuruluşları dolayısıyla idamla yargılanıp tutsak edilenler ve onların aileleri için 28 Şubat halen bitmiş değil\" ifadelerini kullandı.

Mağdurların bütün hakları iade edilsin
Bir taraftan 28 Şubat darbesinin failleri yargılanırken, diğer taraftan bu faillerin brifinglerle yargılattığı insanların halen tutsak konumda olmaları ciddi bir çelişki mi yoksa kandırmacanın boyutunu göstermesi açısından trajik bir durum mu anlamlandırmak mümkün değil\" diyen Sarıyaşar, \"Evet! 28 Şubat bitmedi! Halen sürüyor. 28 Şubat`ın bitmesi demek: 28 Şubat siyasi yargılamalarının yok addedilerek tutsakların serbest bırakılması ve zararlarının tazmini, başörtüsüne kayıtsız şartsız, ilköğretimden-üniversiteye, hizmet alanından- hizmet verenine kadar her zaman ve zeminde özgürlük, İşlerinden ve okullarından edilenlerin tamamının haklarının iadesi ve zararlarının tazmini, darbenin askeri unsurları yanında sivil unsurlarının da yargılanması ve ifşa edilmesi, devletin mağdur ettiklerinden özür dilemesi demektir\" dedi.  (Remzi Kalkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir