• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İlköğretim öğrencilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Merkeze bağlı Soğucak (Mongok) köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, Suriyeli kardeşlerine yardım etmek maksadıyla bir kampanya başlatarak elbise ve gıda toplayarak örnek bir davranışta bulundular.

 

Yardım kampanyasının başlatılmasında ön ayak olan okul öğrencilerinden Eymen Söylemez, Esma Sezgin, Berfin Bozyiğit ve Beyzanur, amaçlarının Suriye`deki kardeşlerine yardım etmek olduğunu söylediler.

 

Öğrenciler, Suriye`deki kardeşlerinin içinde bulundukları durumun kendilerini bu kampanyayı başlatmaya ittiğini belirterek, \"Bu kampanyayı başlatacağımızı ilk önce okul Müdürümüz Fikri Kanşiray hocamıza ve sınıf öğretmenimize söyledik. Sağ olsunlar onlar da izin vererek bu kampanyada bize destek oldular. Hep biz yiyecek ve giyecek değiliz biraz da Suriyeli kardeşlerimiz faydalansınlar. Biz eminiz ki, tüm halkımız duyarlıdır ve Suriyeli kardeşlerimize karşı gereken duyarlılığı gösterirler` dediler.

 

Okul Müdürü Fikri Kanşiray da, kampanyalarının iki haftalık bir sürede gerçekleştiğini, bu kampanyayı okul öğretmen ve öğrencileriyle istişare ederek başlattığını belirtti. Kanşiray, bu kampanyayı başlatama sebebini şöyle ifade etti: \"Biz Suriye`deki acı tabloyu gördükten sonra öğrencilerimizle el ele vererek ve her sınıftan bir temsilci seçerek bu yardımlarımızı toplamak üzere harekete geçtik. Rabbim bu yardımlarımızı katında kabul buyursun. Herkesin yardımını bekliyoruz\" dedi. (M. Şirin Çağlayan, İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir