• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Midyatlı minikler yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Öğrencilerde motivasyonu sağlamak ve Seviye Belirleme Sınavı`na (SBS) hazırlamak adına düzenlenen bilgi yarışmasına öğrencilerin ilgisi de büyük oldu. Jüri üyelerinin kontrolünde okulun çok amaçlı salonunda yapılan yarışmayı okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi.

Okulun 7 ve 8. sınıfları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında jüri üyeliğini okul öğretmenleri Nahide Demiryege ve Abdulvahap Sağlam yaptı. Okuldaki 4 sınıfın temsilcilerinin katıldığı yarışmada öğrencilere, toplam 25 soru soruldu.

Zaman zaman büyük heyecanın yaşandığı yarışma sonunda birinciliği 8-B sınıfı öğrencileri Nezir Demir, Mehmet Enes Demirel ve Mehmet Enes Bulut elde ederken, ikinciliği 8-A sınıfı öğrencileri Azize Küçükaslan, Sevda Caner ve Ahmet Çelebi, üçüncülüğü ise 8-C sınıfı öğrencileri Ömer Faruk Yeşilyurt, Muhammed Sultan Çetin ve Mustafa Şahin kazandı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Fethullah Bilgiç, yarışmanın zevkli geçtiğini dile getirerek, bu tür aktivitelerle öğrencilerin kendilerini yenilediğini ve sınav stresini üzerlerinden attığını belirtti.

Bilgiç, \"Siz değerli öğretmenler, hocalarımız ve öğrencilerimiz, ilk önce sizi canı gönülden kutlarım. Böyle güzel bir yarışmayı yaptığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Yarışmadaki amaç birinci ya da ikinci olmak değildir. Önemli olan öğrencilerimizin bu işleri yapabilecek kapasitede olduğunu görmektedir. Şu an gördüğüm tablo beni fazlası ile memnun etti\" diye konuştu. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir