• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Umudunu piyangoya değil Allah’a bağla" projesi yüzlerce çocuğa kışlık bot oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Yılbaşından önce oynatılan piyango kumarının zararına  dikkat çekmek ve ihtiyaç sahibi köy çocuklarını sevindirmek için bir araya gelen Şırnaklı gençler, "Umudunu piyangoya değil, Allah’a bağla" projesini başlattılar.

Sosyal medya üzerinde başlatılan projeye kısa süre içerisinde hayırseverlerin bağışlarıyla 450 adet kışlık bot toplanıldı.

Kış mevsiminin çetin geçtiği Uludere ilçesinin Uzungeçit beldesine giden gönüllüler, önceden tespit ettikleri çocuklara botlarını evlerinde hediye etti. Sevinçleri yüz ifadelerinde okunan çocuklar, hediye için hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür etti.

Müslümanların kültüründe yeri olmayan ve kumarı teşvik eden piyango bileti almak yerine çocukları sevindirmek için kampanyayı başlattıklarını belirten proje koordinatörü Mehmet Bilir, "Sosyal medyada yaptığımız duyuru ile duyarlı vatandaşlar sayesinde kısa sürede bağışlar toplanmaya başladı. Bugün itibariyle öncelik yetim olmak üzere 450 çocuğumuza hediyelerini ulaştırdık. Sloganımız, bilet alıp umudunu "Nimet Abla'ya" umudunu bağlama, tüm nimetlerin Rabbi olan Allah’a umudunu bağla, dedik." diye konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir