• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Ürdün`deki Suriyeli çocuklar evlerini özlüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

AMMAN - Ürdün`e sığınan 350 bin Suriyeli mülteciden neredeyse yüzde 42`sini çocuklar oluşturuyor. Ürdün`ün başkenti Amman`dan 80 kilometre kuzey-doğuda yer alan Mafraq kenti yakınlarında yer alan Zaatari kampında yaşayan Suriyeli mülteciler Ürdün`e nasıl geldiklerini ve yaşadıkları zorlukları anlattı.

 

Suriyeli mültecilerden Cemil Ayyash, \"Evimden çıkarken çocuklarıma ailece tatile gideceğimizi söyledim\" diyor. Gazetecilere Ürdün`e nasıl geldiklerini anlatan Cemil, \"Çocuklarım çok mutluydular. Çünkü hiç bir zaman bu kadar uzun yolculuğa çıkmamışlardı. Benim aileme Ürdün sınırına varabilmek için üç saat gerekti\" dedi.

Kamplarda birçok çocuk yolculuk yorgunluğunu ve savaşın dehşetini hala unutmuş değiller.

 

Adnan isimli mülteci ise şöyle anlatıyor: \"Ben ülkemi terketmek istemedim, ama mecburdum. Ben tekrar arkadaşlarımı görmek istiyorum. Onları özledim ve inşaallah onların hayatta olduğunu umuyorum. Bir gün yine memleketime, kendi şehrime dönmeyi umuyorum.\"

 

BM`ye göre, Esed rejimine bağlı güçler ve muhalefet arasında 23 ay boyunca devam eden çatışmalardan dolayı 70 bin Suriyeli öldü. Sadece 2013 başında Ürdün Krallığına sığınan mülteci sayısı 189 bin ve devam eden çatışmalardan dolayı bu mültecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. BM, Ürdün`e Haziran ayı sonuna kadar başka bir 300 bin Suriyeli mültecinin gelebileceği konusunda uyarıyor.  (Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir