• DOLAR 34.275
  • EURO 37.648
  • ALTIN 2917.9
  • ...
`Türkiye henüz normalleşmedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mazlum-Der ve Yeni Devir Hukukçular Derneği şubeleri, yaptıkları ortak basın açıklamasında, 28 Şubat darbe döneminde alınan tüm yargı kararlarının iptal edilmesi, el konulan vakıf mallarının iade edilmesi, o dönemde alınan kararların ve skandal boyutuna varan yasakların sona erdirilmesini istedi.


Çok sayıda avukatın destek verdiği ve Mazlum-Der Gaziantep Şubesi`nde yapılan basın açıklamasını Mazlum-Der Şube Başkanı Abdurrahim Çelik okudu.


28 Şubat darbesinde yer alan herkesten hesap sorulması gerektiğini belirten Çelik, "Öncelikle tarihe geçen bu kara lekeyi lanetliyor, devam eden soruşturma ile cuntanın tüm şubelerinin deşifre edilerek yargılanmalarını bekliyoruz. Darbecilerin değirmenine su taşıyan tüm sivil yapıların da hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasını istiyoruz. Çünkü 28 Şubat, sadece askerlerin düzenlendiği bir darbeden ibaret değildir" dedi.


28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi için TBMM`yi adım atmaya davet eden Çelik, "Brifingli siyasi yargı kararları ile hukuka aykırı şekilde cezaevlerinde hayatları karartılan insanlarımızın derhal özgürlüklerine kavuşmasını ve bu kararlar ile mağdur edilenlerin haklarının iade edilmesini bekliyoruz. Brifingli bir çok siyasi yargı kararlarıyla mahkûm edilen mağdurlarla birlikte, bu kararların sembol ismi olan, 1998 yılında hiçbir delile dayanmadan örgüt liderliği suçundan tutuklanarak cezaevine konulan ve ömür boyu hapse mahkûm edilen mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu da derhal özgürlüğüne kavuşturulmalıdır" dedi.


28 Şubat döneminde mağdur edilenlerin mağduriyetlerine son verilerek özür dilenmesi çağrısı yapan Çelik, "Fikirleri ile birlikte imha edilmek istenenlerden `özür` dilenmeli, tecrit son bulmalıdır. Olağanüstü bir dönem olan, 28 Şubat darbe sürecinde, hukukun üzerinden tankların geçtiği ve yargının brifinglerle hizaya sokulduğu bir konjonktürde, yargılanan ve somut verilere dayanmaksızın mahkûm edilen sayısız insan şu anda cezaevlerinde çürütülmekteyken, normalleşen bir Türkiye`den söz etmek mümkün değildir. İdeolojik kararlarla insanların hayatlarını karartanların da yargı önünde hesap vermelerini talep ediyoruz" dedi. (Şefik Mert- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir