• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pakistan Dışişleri Bakanı: Keşmir siyaset üstü bir mesele olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kureyşi, her Pakistanlının Keşmirlilerin kendi kaderini tayin hakkını savunduğunu söyleyerek konuyu etkili bir şekilde ele almak için "siyasetin üstü bir politika izlenmesi" gerektiğini söyledi.

"Hindistan işgali altındaki Cammu ve Keşmir'de insan hakları ihlalleri bariz bir şekilde sürüyor" diyen Kureyşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Hindistan'ın baskısına rağmen Keşmirlilerin mücadelesi devam ediyor. Uzun süreli bir tecrit durumunda bile Keşmir halkını caydıramayacaklardır. Partiler, Keşmir davası için siyaset üstü bir politika izlemeli.

"BM, vaadini yerine getiremez"

Senato'ya hitaben yaptığı konuşmada, işgal altındaki Keşmir'le ilgili görüşmeler için kapılarının muhalefete açık olduğunu ve konu hakkında brifing vereceğine dair muhalefet partilerine mektup yazdığını dile getiren Kureyşi, "Mektuplarıma cevap vermemeleri beni üzüyor" diyerek yakınması dikkati çekti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) "Keşmirlilere kendi kaderini tayin etme vaadini" hatırlatan Kureyşi, BM'nin bunu yerine getiremeyeceğini kaydederek Keşmir davası için elinden gelen her şeyi yapacağını sözlerine ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir