• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
BDP Mektupları Kandil`e Götürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MİT-İmralı görüşmelerinin ardından, İmralı`ya heyet gönderen BDP, görüşme notlarını ve Öcalan`ın BDP, PKK`nın dağ kadrosu ile örgütün Avrupa kanadına yolladığı 21 sayfalık mektubu değerlendirmek üzere Kandil`e bugün gece yarısından sonra bir heyet gönderecek.

Demirtaş ve Kışanak Kandil`e gidiyor

BDP`nin Kandil`e yollayacağı heyette BDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş ve Gültan Kışanak`ın yanında 2 milletvekili veya parti meclisi üyesi iki ismin de yer almasının bekleniyor.

Kandil 6 gündür toplantı haliden

Demirtaş ve Kışanak Perşembe sabahı Süleymaniye`de olacak. Burada kısa bir görüşme trafiğinin ardından Kandil`e hareket edecek BDP heyetine PKK`nın dağ kadrosunun aldığı karar iletilecek. PKK`nın üst kademesinin altı gündür Kandil`de toplantı halinde olduğu ve Öcalan`ın hazırladığı Ateşkes sürecini görüştüğü öğrenildi.

"Öcalan`ın arkasındayız Nevruz`da ateşkes ilan edeceğiz"

Örgütün, BDP heyetine,"Öcalan`ın sözlerinin arkasındayız, barışa şans tanımaya hazırız" mesajı vereceği belirtiliyor. PKK`nın ne zaman ateşkes ilan edeceği de netleşti. BDP heyetine 21 Mart`ta kutlanacak Nevruz`da kesin ateşkes ikan edileceği de iletilecek.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir