• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Ekmeğe zam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`daki fırıncılar artan maliyetlerinden dolayı Esnaf ve Sanatkârlar Odasına başvurarak ekmeğin zamlanması talebinde bulundu. Batman Esnaf Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Übeyit Akyıldız, fırıncıların ekmeğe zam yapılması talebini kabul ederek bugünden itibaren ekmeğe zam yapıldığını belirtti.

Akyıldız, 50 kuruş olan 250 gramlık ekmeğin 65 kuruş ve 1 liralık olan 500 gramlık ekmeğin ise bugünden sonra 1 lira 30 kuruş olacağını söyledi.

Akyıldız, 15.03.2010 yılından bu yana ekmeğin ham maddesi olan un, tuz, maya, odun, vergi artışları, işçi çalıştırma ücretlerinin zamlanması, elektrik ve suyun zamlanmasına rağmen fırıncıların Batmanlılara ucuz ekmek satabilmek için fedakârlık yaptığını vurguladı.

Akyıldız, "Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu olarak esnafımızın zam talebini değerlendirmeye alırken komşu illerimiz olan Diyarbakır, Bitlis, Mardin, Siirt, Elazığ ve Bingöl ekmek rayiş bedellerini araştırdık. Buna göre en ucuz ekmek tüketiminin ilimizde olduğu kanaati bizde hasıl oldu. Fırıncılarında ucuz ekmek satımından doğan maddi ve manevi mağduriyetleri göz önüne alınarak şuana kara 2 lira satılan ekmek bundan sonra 2 lira 60 kuruş olacak. 50 kuruş olan 250 gramlık ekmek 65 kuruş ve 1 liralık olan 500 gramlık ekmek ise bugünden sonra 1 lira 30 kuruş olacak" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir