• DOLAR 34.238
  • EURO 37.651
  • ALTIN 2920.642
  • ...
Diyarbakır, ITB Berlin Turizm Fuarı`na Katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır 6-10 Mart 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya`nın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu ITB Berlin Uluslar arası Turizm Fuar`ına katılacak. 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilen Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan 17. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı`na (EMİTT) katılan Diyarbakır 6-10 Mart 2013 tarihlerinde Almanya`da düzenlenecek olan Dünya`nın en büyük turizm fuarı ve borsası ITB Berlin Uluslar arası Turizm Fuarı`na katılacak.

 

ITB Berlin Uluslar arası Turizm Fuarı 187 ülke, 10 bin 644 katılımcı, 113 bin turizm profesyoneli ve 60 bin tatilci ziyaretiyle 94 ülkeden 7 bin gazetecinin katılımıyla Dünya`nın en fazla ziyaret edilen turizm fuarı olma unvanını elinde tutmaktadır. 1966 yılından beri gerçekleştirilen fuarın bu yıl 47.si düzenlenecek. Diyarbakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın fuar alanında kuracağı 3 bin 79 m2`lik stantta kendisine ayrılan alanda tanıtım yapacak.

 

Valilik tarafından Cazibe Merkezlerinin Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen Diyarbakır Kültürel Mirasının Tanıtımı Projesi kapsamında önemli tanıtım ve fuar etkinliklerine yer verildi. Bu projeyle Diyarbakır`a en çok turist gönderen ülkelerinde başında gelen Almanya`da düzenlenecek Dünya`nın en büyük katılımlı turizm fuarıyla Almanya ve Avrupa Turizm Sektörü başta olmak üzere Dünya turizmine Diyarbakır`ın kültür ve İnanç Turizmindeki potansiyelinin tanıtımı gerçekleştirilecek.

 

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak \"Son yıllarda yapılan turizm ve tanıtım yatırımlarıyla Diyarbakır`ın turizm potansiyelinde önemli başarılar kaydedildi. Bu gün Diyarbakır Surlarıyla, Türkiye`nin en büyük alana sahip Arkeolojik Müzesinin yer alacağı İçkalesiyle, 5. Harem-i Şerifi Ulu Camiisiyle, Nebi ve Sahabe Türbeleriyle büyük restorasyon çalışmalarıyla yeniden özüne uygun olarak onarılmaktadır. Bu gün Diyarbakır deyince akla gelen tüm yapılarda önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalarla Diyarbakır kültürel mirasın korunması ve turizm altyapısının geliştirilmesinde önemli yol kat etmektedir. Turizm altyapısının geliştirilmesine paralel olarak Diyarbakır`ın tüm potansiyelleriyle tanıtımı büyük önem arz etmektedir. Diyarbakır`ın en iyi şekilde tanıtımı adına Valiliğimizce oluşturulan yol haritasıyla yurtiçinde ve yurtdışında önemli turizm fuar ve organizasyonlarına katılım planlanmıştır. Bu çalışmalardan biri de Almanya`nın Berlin kentinde düzenlenen Dünya`nın en büyük Turizm Fuarı ITB Berlin Turizm Fuarıdır. Diyarbakır gibi turizmde çok önemli potansiyeli olan bir kentin bu fuarda yer alması bizim için bir görevden öte büyük bir sorumluluktur. Diyarbakır`a gelen yabancı turistlerin önemli bir bölümünü Almanya`dan gelen turistler oluşturmakta olup son yıllarda artık Alman turistlerde Kültür Turizmi turlarına büyük önem verdikleri gözlenmektedir. Biz de Kültür ve İnanç Turizminde büyük potansiyeli olan Diyarbakır`ı Alman turizmi başta olmak üzere Dünya Turizm Piyasasına en iyi şekilde sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz.\" dedi.

 

Son altı ayda yurtiçi ve yurtdışında birçok büyük turizm organizasyonunda Diyarbakır`ın güçlü bir şekilde katılım sağlayarak yer aldığını vurgulayan Vali Toprak Diyarbakır`ın bu tanıtım çalışmalarıyla çok kısa sürede kültür ve inanç turizminde hak ettiği yerlere geleceğini dile getirdi.

 

Diyarbakır`ın tanıtımı adına Diyarbakır Valiliği, Stantta fuar katılımcılarına Diyarbakır`a özgü yöresel tatlardan cevizli sucuk, badem ezmesi gibi ürünlerin sunumu yapılacak. Diyarbakır`ın tanıtımı adına tüm etkin çalışmaların planlanması sağlanacak olan fuarda Diyarbakır`ın tanıtımının her yönüyle sağlanması adına Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan ve basımı sağlanan Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce ve Japonca gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile Diyarbakır`ı tanıtan kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerinin stantta gelen ziyaretçilere dağıtımı sağlanacak. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir