• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...

619 firmanın katıldığı araştırmaya Türkiye’den hızlı tüketim ürünleri, otomotiv, perakende, bankacılık, dayanıklı ürünler, enerji, teknoloji, ilaç ve sağlık, üretim, lojistik, sigorta sektörleri yer aldı.

Araştırmada ödeme gücü en yüksek sektörler olarak ilaç, sağlık, teknoloji ve kimya ön plana çıktı.

Dünya genelinde 33 ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği ile uluslararası danışmanlık şirketi Talentmelon'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Girişimci Şirketlere Özel Ücret ve Yan Haklar Raporu'na göre ise pandeminin ortaya çıkardığı olumsuz etkilere rağmen şirketler 2021'de çalışanlarına yatırım yapmayı sürdürecek.

Araştırmaya katılan şirketler, çalışanlarını işten çıkarma ya da maaşlarını düşürme seçeneğini ‘son çare' olarak görüyor.

Türkiye'nin önde gelen 46 şirketi ile 3 binin üzerindeki çalışandan alınan veriler üzerinden yapılan araştırmaya göre katılımcı şirketlerin yüzde 92'si 2021 için maaş artışı planlıyor. Zam yapacak şirketlerin de yüzde 86'sı maaşlarda enflasyonun üzerinde artış hedeflerken bu oran ise ortalama yüzde 17 olarak belirtiliyor.

Araştırma sonuçlarına göre yazılım geliştirme en fazla talebin olduğu ve en fazla maaş alan meslek olarak yine öne çıktı.

(HABER 7)