• DOLAR 32.853
  • EURO 35.149
  • ALTIN 2426.406
  • ...
Evlat nöbetindeki ailelerin AİHM'nin kararına tepkileri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki karara tepki gösteren aileler, evlatlarını dağa kaçıranların PKK olduğunu ve bununla ilişkili olarak Selahattin Demirtaş'ı gördüklerini belirttiler.

 

HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden Şevket Bingöl, "Benim çocuğum İstanbul Arnavutköy HDP İlçe Teşkilatı tarafından kaçırıldı. Çocuğumu kandırarak parti binasına götürüyorlar. Orada çocuğumun çayına ilaç atıp bayıltarak dağa gönderiyorlar. Çocuğumu götürenler belli olduğundan dolayı HDP bunu inkâr edemez. Oğlumu götüren Selehattin Demirtaş'dır." dedi.

AİHM'nin kararına tepki gösteren Bingöl, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyor. Peki benim çocuğumun özgürlüğü ne olacak? Ben Demirtaş'ın özgürlüğünü istemiyorum. Abdullah Öcalan, nasıl bebek katili ise bizim için Demirtaş da aynıdır." ifadelerini kullandı.

"Çocuğumun kalemini kırdılar eline silah verdiler"

Çocuğunun henüz okul çağında olduğunu söyleyen Bingöl, şöyle devam etti:

Çocuğum 14 yaşındaydı, okul okuyordu. Kalemini kırdılar eline keleş verdiler. Keleşin boyu çocuğumdan büyüktür. Bunun hesabını kim verecek? Ben çocuğumu HDP'den istiyorum. Çocuğuma da bir çağrım var. Tuncay oğlum, bizi görüyorsan duyuyorsan mutlaka kaç ve teslim ol. 17 aydır HDP il binası önündeyim, seni almadan da hiçbir yere gitmeyeceğim.

Diğer ailelerden farklı olarak 2 evlat acısını yaşadığını dile getiren Necibe Çiftçi ise bir çocuğunun PKK tarafından dağa kaçırıldığını diğerinin ise ailesinin gözleri önünde katledildiğini belirtti.

"Bir oğlumu dağa kaçırdılar, diğerini mezara koydular"

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır'a gelerek evlat nöbetine katılan Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

2 evladım için HDP binasının önünde mücadele veriyor ve vermeye devam edeceğim. Evlatlarımı benden aldılar. 2015'de oğlum Rojhat Çiftçi'yi dağa kaçırdılar. 3 yıl sonra da bir grup PKK mensubu, diğer oğlum Sami Çiftçi'yi çocuklarının gözleri önünde elini kolunu bağlayarak ahıra götürüp öldürdüler, 4 çocuğunu da yetim bıraktılar. Kürd annesi olarak 2 evlat acısı çekiyorum.

Çiftçi, "Biz Kürd olarak bunları hak etmedik. Benim bir çocuğumu aldılar, diğer oğlumu almasınlar. Benim çocuğumu bana versinler." İfadelerini kullandı.

Diğer aileler gibi evladına seslenen Çiftçi, "Rojhat oğlum beni duyuyorsan gel. PKK, senin abini öldürdü. Seni kandırıyorlar. Oğlum bizi buralarda süründürme." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir