• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
Koruculuk sistemi kalkmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, geçici köy korucularıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 

Toplantıya Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, İlçe Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü M. İsa Kurnaz ile merkez ve köylerde görev yapan geçici köy korucu başları katıldı.

 

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda konuşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, korucuların, Koruculuk sisteminin ortadan kalkacağı endişesine kapılmamalarını isteyerek, \"Terör örgütü yandaşlarının Koruculuk sisteminin ortadan kalkacağı söylemine inanmanız yersizdir\" şeklinde konuştu.

 

\"Korucular dernekleşmeli\"
Midyat`ta görev yapan yaklaşık 800 geçici köy korucusunun bir dernek kurup tek çatı altında toplanmasının faydalı olacağını savunan Kaymakam Oğuzhan Bingöl ise, \"Bu çağda artık insanların tek ağızla bir yere varması mümkün değil. Eğer sizler dernekleşirsiniz, içinizdeki muhalefet duygusunu bir kenara bırakırsanız istek ve talepleriniz daha ciddi bir şekilde değerlendirilir ve dikkate alınır. Dernekleşme sürecinde bizlere de ne tür bir görev düşerse yardımcı olmaya hazırım. Bir araya gelmeniz ve dernek kurmanız takdirde sizlerden daha güçlü bir sivil toplum kuruluşunun olacağını tahmin etmiyorum.\"

 

Kaymakam Bingöl, ayrıca korucuların üniversitede öğrenim gören çocuklarına da nakdi yardım desteğinde bulunacaklarını sözlerine ekledi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir