• DOLAR 34.279
  • EURO 37.65
  • ALTIN 2918.339
  • ...
Filistinli Çocuğu Canlı Kalkan Yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATI YAKA - Vahşette sınır tanımayan siyonist işgal güçleri çatışmalar sırasında küçük çocukların arkasına saklanıyor. Batı Yaka`nın Ramallah bölgesinde 9 Yaşındaki Filistinli Mustafa Vehdan`ı canlı kalkan olarak kullandığı belgelendi. Filistin Enformasyon Merkezi`nin verilerine göre israil askerlerinin, Filistinlilerin düzenlediği gösterileri bastırma girişimleri sırasında Filistinli çocukları canlı kalkan olarak kullandıkları ve silah tehdidiyle çocukları işgal askerlerinin önünde durmaya zorladıkları ortaya çıktı.
 
9 yaşındaki Filistinli Mustafa Vehdan, 17 Şubat günü Ofer Cezaevi`ne 300 metre uzaklıktaki abisine ait oto yıkama servisine giderken siyonist askerlerin Filistinli göstericilere attığı göz yaşartıcı bombalardan korunmak için yakınlardaki bir iş yerine girdi. Filistinli çocuğu gören işgal askerleri Mustafa`yı gözaltına aldı ve ellerini arkadan bağlayarak Filistinli çocuğu çatışmalar sırasında birkaç saat canlı kalkan olarak kullandı.
 
Olayı bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Uluslararası Çocukları Koruma Örgütü (DCI), insanları canlı kalkan olarak kullanmanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu hatırlattı.
 
9 yaşındaki Mustafa Vehdan o anları anlatırken şöyle konuştu; "Filistinli göstericilere göz yaşartıcı bomba veya plastik mermi atmak istediklerinde beni yanlarına alıyorlardı. Taş veya benzeri bir şeyin isabet etmesinden korkuyordum. Askerlerden biri silahını sürekli sırtıma dayalı tuttu."
 
İsrail askerleri tarafından canlı kalkan olarak kullanılan Mustafa Vehdan`ın babası ise oğlunun hâlâ korku içinde olduğunu, doğru düzgün yemek yemediğini ve uykusunda titrediğini söyledi.
(Muhammed Can - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir