• DOLAR 34.276
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2891.737
  • ...
Kart şifrelerine dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türkiye`de 20 milyonun üzerinde kişinin kredi kartı kullandığını belirten yetkililer, kredi kartında yapılan basit hataların dolandırıcılar için bir fırsata dönüştüğünü kaydetti. Emniyet yetkilileri, ATM`lerde işlem yapanların ve pos cihazlarına şifre girenlerin elleriyle tuşları kapatmasını ve şifre seçiminde daha duyarlı olmasını tavsiye etti.

 

Kredi ve banka kart şifresini doğum tarihi veya tutulan takımın kuruluş yılı yapmaktan kaçınmalı. Kredi-banka kartı güvenilmeyen kişilere emanet edilmemeli. Çalındığı veya kaybolduğu takdirde derhal müşteri hizmetlerini arayarak kartın kullanıma kapatılması uyarısında bulunan uzmanlar, eğlence, oyun vb. internet sitelerinde mail şifrelerinin asla kullanılmamasını istedi.

 

Kullanılan her şifrenin özellikle harf, rakam ve simgelerden oluşan karmaşık bir şifre olup olmadığını kontrol edilmesi gerektiğini dile getiren emniyet yetkilileri, \"Kullandığımız her şifrenin en az 6 haneli olmasına dikkat edelim. Kullanılan şifrelerin unutulması durumunda sorulacak gizli soru ve cevapların kontrol edilerek kolay bulunabilecek cevaplar olmadığına dikkat edelim. Tüm şifrelerin birbirinden bağımsız olup olmadığını kontrol edelim\" uyarılarında bulundu. (Cihat Kaçar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir