Halk pandemi döneminde kargo şirketlerinden şikayetçi
Coronavirus salgının başladığı günden bu yana kargo firmalarında iş yoğunluğu yaşanıyor.
Coronavirus döneminde, yaşanan yoğunluktan dolayı kargo şirketlerinin hizmet kalitesinde düşüş yaşanıyor. Gönderilen kargolar zamanında adrese ulaşmazken, yanlış adrese giden kargolardan dolayı da mağduriyetler yaşanıyor.
Müşteriler ise Coronavirus sürecinden dolayı çoğu zaman şikayetleri ile ilgili muhatap bulamazken, kargo şiketlerinin bu süreçte alternatif yöntemlerle hizmet vermesi bekleniyor.
Şanlıurfa'da, kargo firmalarında yaşanan sorunlarla ilgili halk, İLKHA'ya konuştu.
Kargo şirketleri önünde yaşanan yoğunluktan dolayı çok sıra beklediklerini belirten müşteriler, mağdur olduklarından dert yandılar.
"PTT'nin içerisine girmeyı bırakın önünden dahi geçemiyoruz"
Kargo şirketleri önünde yaşanan izdihamların mağduriyetlerine neden olduğunu ifade eden Abdüllatif Altundağ, "Kargo şirketlerinde kuyruklar oluşuyor ve insanlar çok mağdur oluyor. Bir kargo göndereceğimiz zaman; çok kalabalık olduğu için gönderemiyoruz. Kargo şirketleri önünde çok sıra var ve sosyal mesafe yok. PTT'nin içerisine girmeyı bırakın önünden dahi geçemiyoruz. PTT'nin getireceği kargolar çok geç geliyor. Özellikle genç üniversite kartları bir aydır bekliyoruz, daha gelmedi. Kargo şirketlerini arayınca telefonlarını açmıyorlar, kimse bize bir şey demiyor. Kargo şirketleri telefonlarmıza cevap vermelidirler. Telefonu açınca da başkalarına yönlendiriyorlar. Mağdur olan biz oluyoruz." şeklinde konuştu.
"Yanlış giden kargomu da geri alamıyorum"
Kargoların bazen yanlış adrese gitmesinden yakınan Ahmet Temirtekin, "Bu durumu bir düzene oturtmaları lazım; çünkü çok insan mağdur oluyor. Kargo firmalarında çok yoğunluk var. Şube sayılarını 1-2 şube değil 3-4 taneye çıkarmaları güzel olur. Örneğin sana kargo gönderdiğimde başkasına gidiyor. Yanlış giden kargomu da geri alamıyorum. Ortada bizim gibi insanlar mağdur oluyor. Bu duruma devlet ya da kargo şirketleri bir çare bulsun. Kargoyu almaya gidince şube sahibi gibi muamele yapıyorlar. Şube 5'te kapanıyor ama 5 buçukta anlaşmalı kişi geliyor, kargosunu veriyorlar, bizim kargomuzu almıyorlar. O adamdan bahşiş ya da para alıyorlar. Bu durumun çaresine bakılmalıdır." diye konuştu.
"Bu durum tamamen PTT'nin hatası ve ihmalidir"
PTT'nin pandemi nedeniyle önlem alması gerektiğini vurgulayan Furkan Yüksel, "Bu durum tamamen PTT'nin hatası ve ihmalidir. Bu durumun yaşanmaması için önlem almaları lazımdı. Pandemi dönemindeyken ise bu önlemleri iki katına çıkarmaları gerekir. Örneğin, PTT'de 10 çalışan varsa 20'ye çıkarmaları lazım; hem daha hizmet verebilmesi için hem de pandeminin sağlıklı geçmesi açısından iyi olur." ifadedelerini kullandı.
"PTT personelleri günlük nöbet tutabilir"
PTT'nin alternatif yöntemler bulması gerektiğine değinen Mustafa Yıldız, "Bu duruma olumlu bir çözüm bulmak lazım. Benim önerim; PTT personelleri birer kişi olarak mahallelerde seyyar olarak günlük nöbet tutmaları gibi uygulamalar yapılabilir. Hem yoğunluk düşer hem de daha rahat olunur. Sonuçta virüs salgını var; kargo firmalarının da yapabilecekleri bir şey yok. Çözümlemeyi biraz daha genişletmeleri lazım. " dedi.
"Herkes evinde oturup internet üzerinden sipariş verip, kargolara yükleniyorlar"
Kargo firmalarını da hak vermek gerektiğini belirten Yunus Gürbüz, "Virüsten dolayı bu durumları hor görmemek gerekir. Herkesin işi aynı değil, bazıları iş yapıyor, bazıları yapamıyorlar. Kargo firmalarını da hak vermek lazımdır. Sonuçta işlerinde yoğunluk var. Herkes evinde oturup internet üzerinden sipariş verip, kargolara yükleniyorlar. Siparişler de çoğalınca ister istemez de kargolar yetişmiyor. Kargo firmaları çözüm için eleman alımı yapıp açığı kapatabilirler. Türkiye'de işsizlik oranı baya yüksektir." şeklinde konuştu.
"Okullar kargo şirketlerine çevirebilir"
Kargo şirketlerinin önünde maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmediğini belirten Hüseyin Baydilli, "Malum pandemi var. Kargo şirketlerine gittiğimiz zaman sıra baya uzundur. Devlet yetkililerinin buna bir çare bulması gerekir. Sokağa çıkma kısıtlaması, maske ve sosyal mesafe gibi birçok tedbirler getiriyorlar. Kargo şirketlerinin önüne gittiğimiz zaman; maskeye ve sosyal mesafeye dikkat etmiyorlar. Her mahallede bir okul var. Bu okulları kargo şirketlerine çevirebilirler. En azından yoğunluk azalır. İnsanlara baktığımız zaman sosyal mesafeye dikkat etmiyorlar. Virüs, adete kol geziyor. Kargo şirketlerinde çalışanlarının sayılarının arttırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)