• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
13 yıl önce katledilen öğrenciler anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3 Ocak 2008 günü Diyarbakır'da askeri servis aracının geçişi sırasında PKK tarafından patlatılan bomba faciasında mazlumane öldürülenler için düzenlenen 'Eğitim Şehitleri Anma Günü' programına patlamada hayatını kaybeden Eren Şahin'in annesi ve Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, aileler ve öğrenciler katıldı.

 

Program, Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın okuduğu dua ile başladı ve Eronat'ın yaptığı konuşma ile devam etti.

PKK tarafından özellikle küçük yaşlarda katledilen çocuklara dikkati çeken Eronat, son yıllarda yaşanan acı olayları kısaca sıralayarak, "Bugün, 3 Ocak 2008... PKK'nın yaptığı bu büyük katliamın üzerinden 13 yıl geçti. Burada çocuklarımızı görüyorsunuz. Melek, Rıdvan, Ferhat, Salih, Engin ve benim tek evladım Eren. Bir anlık, 'Acaba PKK, Eren'leri özellikle mi seçiyor' diye düşünüyoruz. Trabzon Maçka'da Eren Bülbül ve Diyarbakır'da Eren Şahin. Ama o kadar çok çocuk katledildi ki, 2 Eren'e denk gelmemesi kaçınılmazdı." dedi.

Eronat, "Çok fazla gerilere gitmeyerek burada birkaç çocuk ismi saymak istiyorum. 16 Eylül 2010 Hakkâri'de 2 yaşındaki Nurullah Umut ve 11 aylık Zeynep Kurt, 2011'de Bingöl'de 3 çocuğu ile bayram alışverişine çıkan Hatice Belgin'in canlı bombanın üzerine atlaması sonucu oğlu Veysel'le beraber şehit oluyor. 21 Ağustos 2012'de Gaziantep'te bir yaşında Almina Melis, 3 yaşında Süleyman Alkan, 11 yaşında Sevgi Gülperi İnanç, 12 yaşında Sema Büyükkoruk." ifadelerini kullandı.

"Halka bu hain saldırı ve katliamları yaşatanlar, bugün kaçacak delik arıyorlar"

Küçük yaşta katledilen çocukların isimlerini sıralayan Eronat konuşmasını şöyle sürdürdü:

"30 Ağustos 2015'te Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 6'ncı sınıf öğrencisi Fırat Simpil, 12 Eylül 2015'te Mardin Kızıltepe'de bir dama bırakılan patlayıcının patlaması sonucu 9 yaşındaki Tahsin Uyar şehit oluyor. Yine 28 Eylül 2015'te Bismil'de 9 yaşındaki Elif Şimşek ve 31 Temmuz 2018'de Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 25 yaşında bir anne 11 aylık çocuğu Bedirhan Kaya bebek ile beraber katledildi. Tunceli Ovacık'ta 15 Temmuz 2019 günü 8 yaşındaki Ayaz ve 4 yaşındaki kardeşi Nur Peri Güloğlu. 2011 yılında Batman'da 8 aylık hamile olan Mizgin Doru 4 çocuğu ile beraber tarandı ve kızı Sultan Doru ile beraber şehit oldu. 2016'da 6 aylık hamile olan Songül Yılmaz Kızılay Güven Park'ta karnındaki bebeği ile beraber şehit oldu." şeklinde konuştu.

2020 yılında PKK saflarına katılımın 52'ye düştüğüne vurgu yapan Eronat, bu toplumun bir daha böyle acılar yaşamaması temennisinde bulundu.

Programda katılımcılara hitaben konuşan Karaloğlu ise, "13 yıl önce, 3 Ocak 2008'de, emelleri sadece topluma faydalı olmak için eğitime gelen yavrularımızın dershane çıkışında hain bir saldırıda şehit olması dolayısıyla buradayız. Bu olayda 7 yavrumuz ve bir velimiz şehit olmuştu. Halka bu hain saldırı ve katliamları yaşatanlar, Allah'a hamd olsun ki bugün kaçacak delik arıyorlar." diye belirtti.

Karaloğlu, "Bugün Diyarbakır'ımızda son derece hepimizi mutlu eden bir huzur ve güven ortamı var. İnşallah bir milyon 750 bin Diyarbakırlı hemşerimizle beraber bu huzur ve güven ortamını koruyacağız ve bu hainlere bir daha fırsat vermeyeceğiz." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir