• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çocukları PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen ailelerin bekleyişi 490'ıncı gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2019 yılının eylül ayında başlayan ailelerin nöbeti, 2021 yılının ilk günlerinde de devam ediyor.

Kaçırılan evlatlarını PKK'den geri isteyen ailelerden, çocuğu kandırılarak dağa götürülen Eren Aksu'nun annesi Fadime Aksu ve 6 yıl önce kaçırılan asker Adil Kabaklı'nın annesi Cennet Kabaklı'nın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki umutlu bekleyişleri devam ediyor.

PKK tarafından usta birliğine teslim olmaya giderken kaçırılan Er Adil Kabaklı'nın annesi Cennet Kabaklı, "Oğlum 6 yıl önce, Ağrı'daki askeri birliğine teslim olmaya giderken Tunceli Pülümür yolunda bulunduğu otobüsten silah zoruyla indirilip kaçırıldı. Benim oğlumu PKK kaçırdı, HDP'nin de olayla ilgisi var. Oğlum bırakılıncaya kadar buradan ayrılmayacağım. Oğlumun gençliğini, hayallerini ve özgürlüğünü çaldılar, onu ben damat yapacaktım. Ben oğlum Adil'i istiyorum, onu serbest bıraksınlar. Oğlum oralarda erirken ben de burada acılar içindeyim. Birazcık vicdan ve merhametleri varsa oğlumu bana geri versinler." şeklinde konuştu.

Eren Aksu'nun annesi Fadime Aksu ise oğlunun arkadaşı tarafından kandırılarak PKK tarafından kaçırıldığını şu sözlerle dile getirdi:

"PKK bizim çocuklarımızı kendilerine sattığımızı söylüyorlar. Halbuki bizim parayla satacak çocuğumuz yok. Onlar çocuklarımızın kafalarını karıştırıp dağa kaçırdı. Kaçırılan tüm çocuklarımıza sesleniyorum, hepiniz birlikte gelin. Burada size ceza verilmeyecek. Gözümle gördüm 21 tane çocuk teslim oldu ve onlara hiçbir şey olmadı. PKK ve HDP'den korkmuyorum. Ben burada hastalık ve soğuk havaya aldırmadan bekleyip çocuğumu almadan da gitmeyeceğim. Oğlumu, arkadaşı ve genç bir kızın kandırarak PKK'ye teslim ettiğini duydum. Ben Gebze Emniyetine de şikâyette bulundum. Buradan o 2 kişinin yakalanmasını istediğimi de söylemek istiyorum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir