• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Ayasofya İbadete Açılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, Akit’e önemli açıklamalarda bulundu. 2013 yılının Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Karayel, MTTB olarak 2013 yılında tüm teşkilatlarda Ayasofya ve Başkanlık Sistemi ile ilgili programların yerine getirileceğini açıkladı.

“BİR İHTİYACIN NETİCESİNDE KURULDUK”
1980’de kapatılan MTTB’nin 2008 yılında yeniden faaliyetlerine başladığını ifade eden Karayel, teşkilatlanma çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getirdi. Şu ana kadar 40 ilde teşkilatlanmanın sağlandığını anlatan MTTB Genel Başkanı Karayel, “MTTB, bir ihtiyacın neticesinde yeniden kurulmuştur. Türkiye gençliğinin kendini geliştirebilmesi, daha donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlanabilmesi için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“YENİ ANAYASA VE AYASOFYA İLK GÜNDEM MADDEMİZ OLMALI”
Yeni anayasa, başkanlık sistemi ve Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına ilişkin tartışmalara değinen Karayel, 2013 yılında MTTB’nin tüm teşkilatlarında Başkanlık Sistemi ve Ayasofya ile ilgili programların yapılacağını açıkladı. Bu konularla ilgili bir duyarlılık oluşturmak istediklerini belirten Karayel “Bu konularla ilgili üniversitelerde, kültür merkezlerinde paneller, konferanslar, sempozyumlar gerçekleşecek. Biz bu konuların Türkiye’nin ilk gündem maddeleri arasında olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“SIRA SİYASET KURUMUNDA”
Üniversite gençliğinin yeni anayasa ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Karayel, toplumun pek çok kesimi gibi gençliğin de yeni anayasa beklentisinin yüksek olduğunu dile getirdi. Sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların yeni bir anayasa için üzerine düşeni yaptığını belirten Karayel, “Artık görev TBMM’nindir. 12 Eylül referandumu ile millet yeni anayasa beklentisini ortaya koymuştur. Siyaset kurumu, milletin bu beklentisine cevap vermek zorundadır” şeklinde konuştu.

“EYLEMLERİN ARDINDA KARANLIK ELLER VAR”
Son zamanlarda üniversitelerde meydana gelen şiddet eğilimli eylemleri de değerlendiren Karayel, “Türkiye’de oluşturulmak istenen krizlerin üniversite kampüsleri içerisinde başlatıldığını dünden bu yana hep gördük. İşte bugün de öğrenciler üzerinden bir kriz, bir kargaşa ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı. Bu tür provokasyonlara karşı herkesin tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Karayel, “Bu eylemler, art niyetli, Türkiye’ye düşmanlık besleyen birtakım odakların oyunudur. Herkesin bu oyunun farkında olması lazım” dedi.

“AYASOFYAYANGINDAN MALKAÇIRILIRCASINA KAPATILDI”
Ayasofya’yı fethin ve Fatih’in sembolü olarak gördüklerini anlatan MTTB Genel Başkanı Emrah Karayel, “Biz, 1980 öncesinde kapılarımıza kilit vurulmadan önce de aynısını diyorduk, şimdi de aynısını diyoruz. Ayasofya, milletimiz için derin anlamlar taşıyor. İbadete açılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Ayasofya’nın Bakanlar Kurulu kararnamesi ile ibadete kapatıldığına dikkat çeken Karayel, “Ayasofya, adeta yangından mal kaçırır gibi kapatılmıştır. Herhangi bir toplumsal mutabakat sağlanmadan kapatılmıştır. Ancak bugün, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için toplumsal mutabakatın olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla hükümet bu çağrıya kulak vermelidir” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir