• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
​Soğuk kış günlerinde çalışan temizlik işçileri unutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Daha önceden hazırladıkları ve çay mataralarına doldurdukları sıcak salep içeceğini hazırlayan İHH gönüllüleri, belediye işçilerinin temizlik yaptığı cadde ve sokaklara giderek herkesin ailesiyle birlikte sıcak evlerinde oturduğu sırada soğukta çalışan temizlik işçilerine salep ikramında bulundular.

Covid-19 salgınına rağmen görevlerini bir an olsun aksatmadan sürdüren temizlik işçileri, vatandaşa "temiz bir şehir" sunabilmek için yoğun bir çaba harcıyor.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli temizlik işçileri, gece ve şafak vakti ay ışığı ve sokak lambalarının aydınlattığı caddelerde başlayıp gündüz saatlerinde devam eden mesailerinde yağmur çamur, demeden süpürge ve küreklerle cadde ve sokakları temizliyor. 

Kar kış, gece gündüz çalışan temizlik işçileri her gün kendileri için belirlenen mıntıka alanlarında çöp toplamaya çıkıyor. Bazı işçiler kamyonla çöp toplamaya çıkarken, bazıları da süpürge ve faraşlar ile ara sokakları temizliyor.

"Yaptıkları davranış çok hoşumuza gitti"

10 yıldır temizlik görevlisi olarak çalıştığını ifade eden Lazgin Tepe, "Sabah akşam demeden meydanlarda temizlik yapıyoruz. Aynı polis ekipleri gibi dışardayız, görevimizi yerine getiriyoruz. Bu soğuk kış gecesinde İHH gönüllülerinin bizi ziyaret etmeleri çok hoşumuza gitti. Bana ve arkadaşlarıma ikram ettikleri bir bardak salebin belki maddi olarak bir kıymeti olmaya bilir ama yaptıkları davranış çok hoşumuza gitti, onlar sayesinde ısındık. Bu tür ziyaretleri bazen yapsalar iyi olur, benim ve arkadaşlarımın gönlünü aldılar. Bu davranışlarından arkadaşlarım adına İHH ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

"Temizlik iççileri ikramımızdan ve onları hatırlamamızdan dolayı çok memnun kaldılar"

Temizlik iççilerinin yaptıkları ikramımızdan ve onları hatırlamalarından dolayı çok memnun kaldıklarını ifade eden İHH gönüllüsü Yusuf Bilgen, şunları söyledi:

Siirt İHH ekibi olarak bu soğuk kış gününde herkes kısıtlamadan dolayı evinde otururken bizim için bu soğukta çalışan temizlik işçilerine ve denetimlerde bulunan polis ekiplerine salep ikramında bulunduk. Onların yanında olduğumuzu ve onları unutmayacağımızı bilmelerini istiyoruz. Çam sakızı çoban armağanı olarak dağıtığımız bu salep onların içini ısıttı. İnşallah en kısa sürede bu Covid-19 belasından da en kısa sürede kurtuluruz. Temizlik işçileri bu şehrin sessiz kahramanlarıdır. Bu vesileyle de onları unutmadığımızı göstermiş olduk.

İHH üyeleri, temizlik işçilerine yaptığı salep ikramının ardından polis ekiplerine de ikramda bulunuldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir