• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Hayvan Hastanesi Projesi bölgede hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal, uluslararası akreditasyonlara ve Avrupa standartlarına uygun olarak hazırlanan Hayvan Hastanesi Projesi, başta küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık olmak üzere, bölge hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak.

Hastane ile kedi, köpek dışında kanatlı ve çiftlik hayvanları ile egzotik hayvanlara ait hastalıkların teşhis ve tedavisi için önemli bir merkez olacak.

İnşaatı devam eden projenin bir an önce tamamlanması için büyük gayret gösteren Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Prof. Dr. Tekin Şahin, Genel Sekreteri Abdülkadir Işık, Yapı ve Teknik Daire Başkanı Tekin Öztemiz ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Yapımı devam eden inşaatın son durumu hakkında ilgili teknik personelden bilgi alıp projenin revizyonlarıyla ilgili talimatlarını da ileten Rektör Şındak, şöyle konuştu:

 “Yapımı hızla devam eden hastanemiz, bölgemizin ilk ve tek, ülkemizin ise sayılı tesislerinden birisi haline gelecektir. 8 bin 300 metre kare kapalı alana sahip, son teknoloji ile donatılacak olan hastanede; her türlü cerrahi operasyon, septik ve enfeksiyon hastalıklarının tedavisi ve bakımı, aşılama hizmetleri de gerçekleştirilecektir. Projenin tamamlanması ile hem bölge hayvancılık sektörüne büyük katkıda bulunmayı hem de kaliteli veteriner hekimler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Bu sayede öğrencilerimiz, hastanemizde klinik muayene ve uygulama yapma olanaklarına da sahip olacaktır.”

“Çevre kalitesi yüksek bir kampüs oluşturacağız”

Bölgede bir ilki gerçekleştiren üniversitenin, yapılacak olan hayvan hastanesi ile yenilenebilir enerji üretimi alanında da adım atmayı hedeflediğeini ifade eden Rektör Şındak, “İklim krizlerinin yaşandığı ve geleneksel enerji kaynaklarının arka planda kaldığı çağımızda, coğrafyamızın da avantajını kullanarak kampüslerimiz içerisinde güneş enerjisinden faydalanmayı düşünüyoruz. Süreç içerisinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerle çevre kalitesi daha yüksek bir kampüs meydana getireceğiz. Başta hastane binamıza, sonrasında da üniversitemize ait diğer binalara güneş panelleri kurarak fakülte aydınlatmaları, kampüs içi gece aydınlatmaları için kullanabilecek elektrik enerjisinin üretimini hedefliyoruz. Bu fikrin hayata geçmesi için gerekli girişimleri başlattık, proje için kaynak ve hibe arayışına devam etmekteyiz.” dedi.

"Hastanemizin üniversitemize ve bölge halkına büyük katkı sağlaması hedeflenmektedir"

Hayvan Hastanesi Projesi’nin sayısal verilerini paylaşan Yapı ve Teknik Daire Başkanı Tekin Öztemiz, “Şu an hastane inşaatının yüzde 40’ı tamamlanmış durumdadır ve hastane binasının Eylül 2021’de üniversitemize teslim edilmesi öngörülmektedir. İnşaat bittiğinde hastane içerisinde; öğretim üyesi odası 32, görüntüleme ünitesi, Röntgen, Ultrason, küçükbaş hayvan muayene odası 9 adet küçükbaş hayvan ameliyathanesi 3 adet anestezi odası, acil muayene odası 2 adet kedi-köpek hospitalizasyonu odası, egzotik hayvan muayene odası, enfeksiyon odaları, sığır muayene odası 4 sığır ameliyathanesi 2 sığır müşahede odası 4 at muayene odası 3 at ameliyathanesi, 2 at müşahede odası, 4 iç hastalıkları odası, preoperatif hazırlık odası, amfi, merkezi laboratuvar ve eczane yer alacaktır. Hastanemiz, tüm bu imkânları ile hem üniversitemize hem de bölge halkımıza büyük katkılar sunması hedeflenmektedir.” dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir