• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Defterdar Koca: `Vatandaşa hizmet için buradayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman İl Defterdarı Hasan Koca, kongre sonucu yeni oluşan Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Koca, yeni yönetime başarılar diledi.
 
Cemiyet binasında saat 15.00`da gerçekleşen ziyarette Batman İl Defterdarı Hasan Koca, Vergi Dairesi Müdürü Yusuf İpekçi, Milli Emlak Müdürü Hakan Özsüer, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Elif Özsüer ve Gelir Müdür Vekili Pınar İnegöl, Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetini ziyaret ederek Başkan Uğur Kapuci ve yönetim kurulunu tebrik etti.
 
Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Batman`daki vergi mükellefleri, vergi alacakları ve vergi hakkındaki çalışmalar konuşuldu.
Vergi haftası nedeniyle vergi mükelleflerini yılda bir kez de olsa ziyaret etmek gerektiğini söyleyen Koca, işlerinin yoğun olduğunu ama yine de vatandaşa ellerinden gelen her türlü hizmeti vermek zorunda olduklarını belirtti.
 
Vatandaşlara vergi borçları hakkında çekinmeden kendilerine gelmesini isteyen Koca, her zaman güler yüz ile vatandaşlara en iyi hizmeti vermek zorunda olduklarını ifade etti. Koca, "Vergi mükelleflerimizden istiyoruz ki, vatandaşımız sıkıntılarını gelip bizlere iletsinler. Bizler de onlar için elimizden gelen her şeyi onlar için yapalım. Amacımız vatandaşa hizmet etmektir ve vatandaşa haciz getirmemektir. Biz vatandaşa hizmet için buradayız" dedi.
 
Batman ve ilçelerinde 12 bin 500 vergi mükellefi var
Koca, Batman ilinde 204 personelin, ilçede 56 personelin ve toplamında il ve ilçede 260 vergi dairesinde bağlı personelin çalıştığını belirtti.
 
Vergi hakkında bilgi veren Koca, kurumlar vergisi, gelir vergisi, katma değer vergisi ve özel tüketim vergileri olarak dört ana madde de vergi çeşitlerini toplayabileceklerini dile getirdi. 2012 yılı itibariyle il ve ilçelerde 12 bin 500 vergi mükellefinin olduğunu sözlerine ekleyen Koca, yaklaşık 36 bin civarında MTV mükellefiyetlerinin olduğunu kaydetti. Koca, "Tüm kamu kurumlarına ait paraları biz topluyoruz. Askerlik para cezası, adli para cezası, trafik para cezası, mahkeme para cezası, mahkeme harcı, idari para cezası, silah ruhsatı ve ehliyet ruhsatı akla gelen her şeyi bizler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir