• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin tarihinde bir ilk olan tatbikat başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HAMAS ve İslami Cihad Hareketi gibi direniş gruplarının da yer aldığı Ortak Operasyon Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tatbikatın, direniş grupları arasındaki iş birliği, ortak operasyon tekniklerini geliştirme ve savaşa hazırlıklı olma amaçları doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Söz konusu tatbikatın Ortak Operasyon Odası komutasında yürütüldüğü ve direniş gruplarının tümünün askeri kanatlarına mensup mücahitlerin katıldığı belirtildi. 

Tatbikatta gerçek askeri malzemelerin kullanıldığı ve en kuzeyinden en güneyine Gazze'ye yönelik herhangi bir saldırıyla ilgili muhtelif senaryolara göre savunma planlamalarının yapıldığı ifade edildi. Bu tatbikatla siyonist işgal rejiminin saldırıları karşısında direnişçilerin yeterlilik ve savunma güçlerini artırmanın hedeflendiği dile getirildi. 

Direniş gruplarının, cihad ve mücadele yolunda ilerlemeye devam etme konusunda halka verdikleri sözlerinden geri dönmeyeceklerinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

Ortak askeri bildiri

"Bismillahirrahmanirrahim. Hiç şüphe yok ki Allah, kendi yolunda, duvarları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever." (Saf - 4)

Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası… Ey Kudüs, Batı Şeria, Gazze ve tüm dünyadaki halklarımız...

Sevgili memleketimiz, Filistin davamız ve halkımızın yaşadığı zulüm, kuşatma, işgal ve saldırılar sürerken; mukaddesatlarımızz Yahudileştirilmeye, saygısızlığa ve siyonistleştirilmeye çalışılırken; Filistin direniş grupları olarak bizler, Allah’a hamd olsun ki şehitlerimiz ve tutsaklarımızın ahdi üzerineyiz.

Halkımıza verdiğimiz; "şehitlerin kanları ve mücahitlerin terleri ile cenk meydanlarında yoğrulan silahlı direniş, cihat ve mücadele yolunu bir vücudun azaları gibi sürdürme" ahit ve vaadimizden asla vazgeçmedik. Tüm grup ve güçleri ile birlikte direnişimiz, davamızı korumak ve halkımızın hedeflerini gerçekleştirmek için hâlâ emniyet supabı ve gerçek garantördür.

Ey sadık ve hür halkımızın evlatları!

Ortak askeri eylemler, Filistin halkımızın savaşçıları ve mücahitleri için yeni bir şey değildir. Halkımızın her kesiminden savaşçılarımız, mücahitlerimiz ve şehitlerimizin kanları, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi’nde, vatanımızın tüm direniş ve çatışma siperlerinde aktığı sürece, düşmanla mücadelemiz devam edecektir.

Halkımızın her kesiminden mücahitlerin ve savaşçıların, eğitim ve donatımdan başlayarak düşmanla çatışmayı yönetmeye kadar tüm çalışmaları koordine etmesi, şan ve şeref meydanlarında beraber çatışması, yan yana savaşması garipsenecek olaylardan değildir. Allah’ın yardımı ile birlikte savaşıp birlikte kazanacağız.

Buradan hareketle; direniş gruplarının askeri kanatları arasındaki ortak eylem ve işbirliğini, ortak askeri hazırlık ve eğitim dönemiyle taçlandırmak; direnişin savaşa hazırlığını kalıcı olarak artırma çabalarını somutlaştırmak amacıyla Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası olarak "Sağlam Kale" tatbikatının başladığını duyuruyoruz. Allah’ın izni ve inayeti ile tüm askeri gruplardan savaşçılarımız ve mücahitlerimizin gerçekleştireceği bu tatbikatta, gerçek mermiler ve mühimmatlarla Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine çeşitli senaryolar gerçekleştirilecektir.

Bu askeri tatbikat, beklenen düşman tehditlerini simüle ederek, direnişçilerin farklı koşullarda ve zamanlarda savaşma verimliliğini ve yeteneğini artırmayı amaçlamaktadır.

Filistin Direniş Grupları Ortak Odası, bu türden tatbikatların ilkini duyurarak, aşağıdakileri vurgular:

1. Bu savunma tatbikatı, Allah’ın izni ile direniş güçlerinin her durumda ve koşulda halkımızı savunmaya hazır olduğunu, direniş liderliğinin halkımızı ve toprağımızı savunmak için herhangi bir savaşa hazırlıklı beklediğini, düşmanın aramıza sızmasını kabul etmeyeceğini ve her hangi bir zaman ve mekânda halkımıza dayatılan çatışmaya girmekten imtina etmeyeceğimizin bir kanıtıdır. İşgal liderliği, halkımıza karşı girişeceği bir maceranın tüm güç ve birliğimiz ile karşı karşıya kalacağını, Allah'ın izniyle birçok sürprizle karşılaşacağını anlamalıdır.

2. Bu ortak tatbikat, direniş gruplarının tüm kanatları arasındaki ortak karar ve işbirliğini açıkça ifade etmektedir. Düşmana karşı uzun yıllar süren mücadele, direniş güçleri için eşsiz bir tecrübeye neden olmuş, ayakta durmasını sağlamış, halkımızı savunmak için tek siperde birleşmeyi, savaşın kurallarını belirlemeyi, irade, yetenek ve hikmetle düşmanın karşısında durmayı sağlamıştır

3. Direniş; araçları, taktikleri ve çatışma yöntemleri ile sürekli bir gelişme halindedir. Düşman, bugünkü direnişin, Allah’ın yardımıyla daha güçlü, daha sert, onunla yüzleşmede ve caydırmada daha yetenekli olduğunu; zafer, kurtuluş ve halkımızın özgürlük ile geri dönüş emellerini gerçekleştirme ve mukaddesatlarını temizleyene kadar ensesinde hançer, boğazında diken olduğunun farkındadır. Direniş, siyonist düşmanın, kabul etmediği angajman kuralları koymasına izin vermeyecek ve bu konuda elde ettiği başarıları en üst düzeyde koordinasyon, entegrasyon ve ortak liderlik çatısı altında toplayacaktır.

4. Direnişimizin tüm dünyaya mesajı; Allah’ın izni ile sözümüz en yüce kalacak, utanç anlaşmaları ve başarısız normalleşme partileri sahada hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Murabıt halkımız, uyanık ve hazırlıklı direnişimiz, Filistin ve kutsal toprakları için güvenlik subabı ve öncü savunma hattıdır. Normalleşmeciler ve işgalcilerin kuyrukları tarihin çöplüğüne gidecek, Allah’ın izni ile direniş ve mücadelemiz bu saldırgan işgalciye karşı sürecek ve tüm topraklarımızdan sürene kadar devam edecektir. Filistin davası Arapların, Müslümanların ve dünyanın tüm özgür insanlarının davası olmaya devam edecektir.

Direniş grupları ve Ortak Oda Liderliği olarak direnişi kucaklayan ve tüm komplolar karşısında dik duran halkımızı, bu toprakları saf kanlarıyla sulayan şehitlerimizin ruhlarını, tüm yaralı ve gazilerimizi, onur ve özgürlük abidesi cesur esirlerimizi selamlıyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir